Shadow

Bespaartip stedentrips: Combineren van vluchten kan geld en extra tijd opleveren

De donkere laatste maanden van het jaar zijn voor veel mensen de ideale tijd om op stedentrip te gaan. Nu de maatregelen op veel bestemmingen steeds meer versoepeld worden, ziet stedentripspecialist Bebsy het aantal boekingen naar Europese steden ook weer flink toenemen. Maar Bebsy deed nog meer interessante ontdekkingen.

Sinds juli boeken via Bebsy zelfs elke maand twee keer zoveel mensen als in de maand ervoor een reis naar een Europese stad. Bovendien constateert Bebsy een aantal leuke nieuwkomers, afvallers en een opvallende stijging in het aantal boekingen met gecombineerde vluchten. Dat wil zeggen dat er heen met een andere maatschappij wordt gevlogen dan terug. Dat kan soms financieel voordeel opleveren, maar betekent vaak ook dat er bijna een volle dag extra in de stad van bestemming kan worden doorgebracht.

Top 10 stedentrips

Rome blijft volgens Bebsy de populairste bestemming voor een stedentrip © Bebsy
Rome blijft volgens Bebsy de populairste bestemming voor een stedentrip © Bebsy

Rome blijft populair en staat net als in 2019 op de eerste plaats in de top 10. Nieuwkomers in de lijst zijn Barcelona. De Spaanse stad komt bovendien meteen binnen op de tweede plaats. Andere nieuwkomers zijn Sevilla en Milaan. Op 3 staat Lissabon. De stad maakt een flinke sprong van de 9e plaats in 2019.

Uit de lijst verdwenen zijn Venetië, in 2019 nog op nummer twee, Marrakech en Londen. De Engelse hoofdstad verliest vooral aan populariteit vanwege de Brexit. Vanaf 1 oktober is een ID-kaart niet meer voldoende om het land binnen te komen en zullen er weer langere rijen bij de douane staan, om van gedoe met databundels en roaming nog maar te zwijgen.

De top 10 in 2021 is als volgt (tussen haakjes de notering in 2019):

  1. Rome (1)
  2. Barcelona (12)
  3. Lissabon (9)
  4. Valencia (4)
  5. Praag (7)
  6. Krakau (3)
  7. Sevilla (19)
  8. Budapest (8)
  9. Milaan (14)
  10. Porto (10)

Bekijk aanbiedingen naar de populairste stedentrips bij Bebsy.

Bespaar op je stedentrip: combineer vluchten

Als een van de weinige reisaanbieders biedt Bebsy de mogelijkheid om combinatievluchten te selecteren. Dat wil zeggen dat er op de heenweg met een andere luchtvaartmaatschappij dan op de terugweg wordt gevlogen. In sommige gevallen kan hier tot bijna €100,- mee worden bespaard.

Een ander voordeel is vaak dat een terugvlucht met een andere maatschappij betekent dat er met een latere vlucht terug wordt gevlogen. Er kan dan dus meer tijd in de gekozen stad worden doorgebracht. In sommige gevallen is ook dan de totaalprijs goedkoper. Bebsy ziet echter dat veel mensen die dan juist iets meer moeten betalen, toch ook voor de optie gaan. Een recent voorbeeld van een boeking naar Lissabon liet bijvoorbeeld zien dat een terugvlucht met een andere maatschappij 6 euro duurder was, maar ook 6 uur meer op de plaats van bestemming opleverde.

Daan van Luipen CEO en oprichter van Bebsy: “Eigenlijk is de ‘doehetzelf’ reiziger, de consument die alles zelf regelt en boekt, onze grootste concurrent. Toch zien we ook dat klanten steeds meer gaan voor zekerheid en maatwerk willen. Voor ons reden om de optie aan te bieden waarbij klanten vluchten kunnen combineren. Met name op bestemmingen met veel vliegverkeer kan er goed worden gecombineerd. Voor ons als stedenspecialist een uitgelezen kans om klanten die flexibiliteit te bieden. We zijn een van de eersten die dit doen. De optie is sinds begin september beschikbaar en we zien meteen dat mensen er gebruik van maken. In ruim 17% van alle boekingen in september is gekozen voor een gecombineerde vlucht. Wij zien de meeste gecombineerde vluchten bij boekingen naar Rome. Maar ook bij Barcelona, Valencia, Krakau, Lissabon, Napels en Mallorca wordt er steeds vaker gebruik van gemaakt.”

Meer boekingen

Bebsy ziet überhaupt dat er weer meer reizen worden geboekt. Uit onderzoek dat de reisaanbieder in de zomer deed onder bijna 2000 reisliefhebbers, bleek dan ook dat zo’n driekwart van de ondervraagden dit jaar naar het buitenland op reis is geweest, zou gaan, of daar plannen voor aan het maken was. Daan van Luipen: “Wij zien het aantal boekingen sinds juli van maand op maand verdubbelen. Oktober zit daarmee weer zo goed als op het niveau van 2019, voor Corona. Over heel 2021 laten de cijfers nog een negatief beeld zien maar we merken dat het consumentenvertrouwen weer bijna volledig hersteld is.”

Lees ook: Onderzoek naar vakantie in coronatijd.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.