Shadow

Trend in de zomer van 2020: Je tuin delen als kampeerplek

Nu een groeiend aantal Nederlanders deze zomer op vakantie in eigen land gaat, groeit ook de vraag of er wel voldoende plek is voor al deze vakantiegangers. De kampeerstartup Campspace, het Nederlandse deelplatform voor unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, heeft de oplossing en roept Nederlanders op om hun tuin of stuk land te delen als kampeerplek.

Meer Nederlanders op vakantie in eigen land

Circa 7,2 miljoen Nederlanders willen deze zomer, ondanks de coronacrisis, op vakantie en een kwart daarvan zegt in Nederland te zullen blijven. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Met de aanhoudende onzekerheden over de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan is de verwachting dat het aantal ‘thuisblijvers’ alleen nog maar verder zal groeien deze zomer.

Via het deelplatform Campspace kun je kamperen op unieke locaties in eigen land. © Campspace
Via het deelplatform Campspace kun je kamperen op unieke locaties in eigen land © Campspace

Groei in microcampings

Campspace ziet een explosieve groei in de vraag naar microcampings. Van unieke achtertuinen in de polder tot vintage campers in het zuiden van Nederland. Voor het hele gezin of juist een romantisch weekend voor twee, bij Campspace vind je een uniek aanbod voor kampeerplaatsen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, zijn er meer Nederlanders nodig die hun tuin verhuren als kampeerplek. Daarom roept Campspace Nederlanders op om hun tuin te delen en zo meer kampeerplekken te creëren voor landgenoten. Verhuren is volledig kosteloos en het platform komt zelfs bij je langs om gratis foto’s te maken van jouw stuk land of tuin. Het is een leuke manier om jouw mooie plek te delen met andere Nederlanders en je verdient er ook nog eens geld mee.

Kans op duurzame ontwikkeling in reisbranche

Doe nieuwe ervaringen op op bijzondere locaties in Nederland  © Campspace
Doe nieuwe ervaringen op op bijzondere locaties in Nederland © Campspace

Voor veel hosts op het platform is geld verdienen niet de belangrijkste drijfveer, zij zien het juist als een tegenhanger van het massatoerisme. Verhuurder Joel vertelt over haar motivatie om haar tuin te verhuren: “Hier vlakbij wordt een vakantiepark gebouwd voor vijfduizend toeristen. Dat is groter dan het dichtstbijzijnde dorp! Ik moet er niet aan denken om daar op vakantie te gaan. Mijn filosofie is: als elke Zeeuw nou één toerist opneemt, dan hoeven er ook niet van die vreselijke parken te worden gebouwd.” Zij is een van de vele hosts die in Campspace een duurzaam reisalternatief ziet.

Wie is Campspace?

Campspace is een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Bij Campspace geloven we in een toekomst waarin buiten actief zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Daarom is ons doel helder: iedereen binnen een half uur op een Campspace.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.