Shadow

Nederlanders deze zomer massaal de boom in en het water op

Nederlanders vieren deze zomer vakantie in eigen land, kiezen kleinschalig en mijden de massa van de grote gezinscampings. En dat maakt dat een verblijf in een boomhut momenteel dan ook razend populair is. Hier zit je immers veilig en verantwoord anderhalve meter boven je vakantievierende medemens.

Vakantie in een boomhut of op het water. Origineelovernachten.nl ziet een run. © Origineelovernachten.nl
Vakantie in een boomhut of op het water. Origineelovernachten.nl ziet een run. © Origineelovernachten.nl

Boomhutten zijn er in alle soorten en maten; van klein en basic tot grote, luxe boompaleizen met een eigen privé bubbelbad op het terras. “Boomhutten waren altijd al een populaire overnachtingsmogelijkheid, maar de afgelopen weken merken wij dat een verblijf tussen de bladeren nog meer ‘booming’ is dan ooit tevoren” aldus Egan van Doorn, eigenaar van OrigineelOvernachten.nl, naar eigen zeggen de grootste aanbieder van bijzondere overnachtingen in Nederland.

Run op binnenlandse bijzondere overnachtingsmogelijkheden

“Sinds de aankondiging van de versoepelingen van de lockdown en het benadrukken door de minister van code oranje voor buitenlandse reizen, zien wij een run op onze binnenlandse bijzondere overnachtingsmogelijkheden. We zien momenteel een verdubbeling in boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.” aldus van Doorn.

Boomhut ideale accommodatie voor anderhalvemetervakantie

Een boomhut is in een anderhalvemetermaatschappij natuurlijk ook een verantwoorde keuze én stiekem voor velen ook een gekoesterde kinderdroom. Deze twee factoren zorgen ervoor dat voor veel vakantiegangers dit hét moment is om voor de aankomende zomer een verblijf in de boom te boeken.

Varend vakantie vieren

Een tweede trend die men bij OrigineelOvernachten ziet is de keuze voor een varende vakantie. “Vaarhuisjes, Camperboten maar ook Vlotvakanties doen het ook erg goed op dit moment” aldus van Doorn. Ook hiervoor geldt dat je op het water geen enkel probleem hebt met de anderhalve meter afstand en daar komt nog eens bij dat je het ‘zwembad’ om te heen hebt liggen. Geen gedoe met het vooraf reserveren van een tijdsslot om een zwembad in te mogen maar je plonst vanaf je varende vakantieverblijf zo het water in. Varende vakantieverblijven worden onder meer aangeboden op de Friese meren en de Loosdrechtse plassen.

Vakantie met rust, ruimte én bijzondere ervaring

De keuze voor een vakantieverblijf is dit jaar gestoeld op ander criteria dan voorheen. Waar Nederlands voorheen zochten op veel vertier van animatieteams en de aanwezigheid van veel vakantievriendjes en -vriendinnetjes zoekt men nu juist naar rust, ruimte én een bijzondere ervaring. En dat maakt dat boomhutovernachtingen en vaarhuisjes maar ook strandhuisjes en bijvoorbeeld kamperen in een yurt deze zomer erg populair zijn als alternatieve vakantie in eigen land.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.