Shadow

Spanje populairder voor stedentrips

De interesse in stedentrips naar Spanje is flink toegenomen, zo blijkt uit het zoekgedrag van de bezoekers van vakantiebeoordelingssite Zoover. Barcelona blijft nummer 1 in de top 10 meest gezochte bestemmingen in Europa. Andere Spaanse steden winnen echter sterk aan populariteit.

Valencia LR
Valencia

Het zoekgedrag naar Málaga en Valencia is in vergelijking met vorig jaar namelijk respectievelijk met ruim 37 en 28 procent gestegen.De toegenomen interesse in Spaanse steden kent verschillende oorzaken. Zo heeft Málaga de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in marketing en toeristische attracties. Daarmee heeft de stad zich goed op de kaart weten te zetten. Málaga diende voorheen vooral als tussenstation, maar wordt steeds meer gezien als een stad die de moeite waard is.

Ook Valencia doet het goed. Tourism Valencia verklaart: “Sinds 2003 is de bekendheid van Valencia langzaam toegenomen omdat meer vluchtaanbieders de stad wisten te vinden. Hierdoor is er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in hotels en bezienswaardigheden. De stad is uniek door de ligging aan de kust maar ook door de combinatie van moderne en historische architectuur. Met de heerlijke gastronomie en het mediterrane klimaat is Valencia dé perfecte bestemming – gedurende het hele jaar – voor een stedentrip.”

Opmerkelijke verschuivingen in de top 10 stedentrips

Naast Spaanse steden blijft Italië ook een favoriete bestemming. Op een stedentrip naar Rome wordt dit jaar 33 procent meer gezocht dan vorig jaar. Daarmee heeft Rome een tweede plek verworven. Parijs en Istanbul dalen in de lijst van meest gezochte stedentrips met 31 en 30 procent. De oorzaak van deze daling kan liggen bij de verschuiving van interesse naar andere stedentrips en de toenemende onrust in de Turkse hoofdstad.

Top 10 meest gezochte steden op Zoover
Stad Percentage t.o.v. 2014
1 Barcelona +0,53%
2 Rome +33,14%
3 London -2,84%
4 Malaga +37,38%
5 Valencia +28,04%
6 Parijs -30,98%
7 Berlijn -12,88%
8 Nice +2,33%
9 Praag -14,91%
10 Istanbul -29,65%

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!