Shadow

Valencia: de nieuwe hotspot in Spanje

De stad Valencia in het zonovergoten Spanje is de ideale vakantiebestemming. Het heerlijke Middellandse Zeeklimaat is ideaal voor een warme zomervakantie. Naast het fijne weer kun je er natuurlijk heerlijk eten en drinken. De vele traditionele gerechten en de verrukkelijke Spaanse wijn staan garant voor een culinaire maaltijd. Voor culturele uitstapjes kun je je zowel te voet als op de fiets door de stad bewegen. De vier leukste uitstapjes worden hier besproken. Zo kun je van jouw vakantie een top vakantie maken.

Ontdek Valencia op de fiets: Bioparc Valencia

De dierenliefhebbers kunnen het hart ophalen bij de dierentuin Bioparc Valencia. Dit is een dierentuin met veel Afrikaanse dieren en planten. Je bent in een hele andere wereld wanneer je de dierentuin bezoekt. Van de Spaanse costa naar de Afrikaanse Savanne. De dierentuin staat er om bekend dat de dieren de ruimte hebben om te leven. De verblijfsruimtes van de dieren zijn veel groter in verhouding tot andere dierentuinen. De dierentuin gebruikt visuele afbakeningen die je met het blote oog niet ziet.

Central Market in Valencia

Ben je een liefhebber van eten en drinken? Dan ben je bij de Central Market van Valencia aan het juiste adres. Dit is een grote food market. Je kunt er genieten van alle kleuren en verse producten. Jouw vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan de Central Market of Valencia. Alle producten die je er ziet komen rechtstreeks van de akkers uit Valencia. Dit bijzonder stukje gastronomie heeft maar liefst 1200 stands met verse producten. Denk hierbij aan fruit, groenten, kaas, vis en vlees. Wil je graag proeven hoe de verse producten smaken? Er is een restaurant waar je heerlijke tapas kunt eten.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ontdek de moderne architectuur, de oude binnenstad en de stranden van Valencia lop de fiets. © Nico van Dijk
Ontdek de moderne architectuur, de oude binnenstad en de stranden van Valencia lop de fiets. © Nico van Dijk

De Ciudad de las Artes y las Ciencias is aangelegd in een voormalige rivierbedding in Valencia, vlakbij het strand. Dit is een plek waar je verschillende activiteiten kunt doen. Ze noemen het de Stad van Kunst en Wetenschap. Het zijn verschillende gebouwen die een kunstwerk zijn qua architectuur. Welgeteld zijn het zes gebouwen die samen een geheel vormen. In een van de gebouwen kun je een bioscoop bezoeken. Hou je niet zo van films? Dan kun je naar het grote aquarium park. Daar zijn veel verschillende zeedieren te zien, zoals haaien en andere soorten vissen. Naast deze twee activiteiten kun je ook naar het museum of je oog laten vallen op de mooie architectuur.

Boek je stedentrip naar Valencia bij TUI.nl, De Jong Intra, Stedentrips.nl, D-Reizen en Weekendjeweg.

Fietstour door Valencia

Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als ze een fietstour gaan doen door Valencia. Het is de ideale manier om de de stad te ontdekken en je kunt kiezen uit verschillende routes. Wist je dat Valencia een van de langste en groenste fietspaden heeft? Je ontdekt de stad op een leuke manier en je bent actief bezig. Twee vliegen in één klap. Je kunt zowel een groepstour als een privé tour boeken. Deze stad heeft zoveel om te ontdekken en hoe kan dat beter dan op een fiets. Heb je geen fiets bij je op vakantie? Geen probleem, je kan ook een fiets huren.

Heb je een heerlijke vakantie naar Valencia op de planning staan? Dan kun je met deze activiteiten je vakantie nog leuker maken. Valencia is zeer veelzijdig met zijn dierentuinen, foodmarket, architectuur en fietstours. Maak er een onvergetelijke vakantie van!

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *