Shadow

Skiliftcarrousel in ’t groen: wandelen, de natuur ontdekken en lekker eten

Duizenden wintersporters kennen de skigebieden in het hart van Sauerland. Ze liggen nu verscholen in het groen, deze bekende wintersportplekjes van de Vakantiewereld Winterberg. De après-ski-hutten zijn veranderd in kleine fijnproever-oases.

© Ferienwelt Winterberg
© Ferienwelt Winterberg

Ook in de zomer zijn de skigebieden hier prachtig. Er is nu, vanaf zaterdag 24 mei, zelfs een speciale wandeltocht uitgezet, die langs de beroemde sportaccommodaties van skigebied Skiliftkarussell in Winterberg voert. Wandelaars kunnen met een gids een wandeling maken over de skipistes en door de natuur. Onderweg legt de gids uit hoe de supermoderne, koppelbare liften werken, welk comfort ze bieden en hoe sneeuwkanonnen van helder water uit bergbronnen, prachtige sneeuw maken. Vanaf de Bremberg hebben ze een uitstekend zicht op de St.-Georg-springschans. De tocht gaat ook naar het biatlon-stadion op de Bremberg.

Lekker eten

Van frisse lucht krijg je trek. Daarom voeren de wandelingen ook langs diverse pisterestaurants en blokhutten waar heerlijke streekgerechten geserveerd worden.

De wandeling duurt ongeveer drie uur en is zo’n acht kilometer lang en wordt tot oktober om de veertien dagen gehouden. Start is om 15.00 uur bij het Schneewittchenhaus in Winterberg. Weekendje Winterberg? Neem dan je intrek in vakantiepark Landal-Winterberg.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *