Shadow

Zo ga je goed voorbereid op reis naar Nieuw-Zeeland

Een verre reis vergt vaak een goede voorbereiding. Een reis naar Nieuw-Zeeland is bijvoorbeeld zo’n unieke reis dat je daarbij niet over een nacht ijs wilt gaan. Het kiezen van de juiste reisroute, accommodatie, vliegtickets en natuurlijke activiteiten is vaak een hele klus. Om jouw droomreis goed te kunnen laten verlopen, geven wij je wat tips om zeker te zijn van een geslaagde reis.

Reizen naar Nieuw-Zeeland weer mogelijk

Probeer tijdens je reis een 'haka', een traditionele dans van de Maori bij te wonen. © Nydegger / Pixabay
Probeer tijdens je reis een ‘haka’, een traditionele dans van de Maori bij te wonen. © Nydegger / Pixabay

Lange tijd was reizen naar Nieuw-Zeeland niet mogelijk, omdat het land vanwege het coronavirus de grenzen hermetisch gesloten hield. Maar nu wil Nieuw-Zeeland via een 5-stappenplan de grenzen weer openen en worden in de loop van 2022 ook weer buitenlandse toeristen toegelaten. Sinds 1 mei 2022 laat Nieuw-Zeeland weer gevaccineerde Nederlanders toe. De hoogste tijd dus om eindelijk werk te maken van die langgekoesterde reis naar Nieuw-Zeeland!

Goed om te weten is dat het klimaat in Nieuw-Zeeland warmer is dan in Noord-Europa en daarom is het een aantrekkelijk vakantieland gedurende het gehele jaar.

Stopover naar Nieuw-Zeeland

Als je de geschikte reistijd hebt gevonden, is het tijd om de juiste vlucht naar Nieuw-Zeeland uit te zoeken. Wil je de reis graag ontspannen beginnen? Dan is het aan te raden om een vlucht te boeken met een stopover, zeker als je met kleine kinderen naar Nieuw-Zeeland reist. Zo heb je langer de tijd om te wennen aan het tijdsverschil en heb je ook nog de mogelijkheid om een ander land te ontdekken.

Er zijn genoeg opties voor een stopover zoals in Hong Kong, Singapore of Los Angeles. Elke luchtvaartmaatschappij die naar Nieuw-Zeeland vliegt heeft haar eigen stopover. Bedenk daarom van tevoren waar je graag zou willen stoppen en kies aan de hand daarvan de luchtvaartmaatschappij. Boek de vlucht op tijd want hoe later je boekt, hoe duurder de vluchten worden.

Start je reis naar Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland

Nieuw-Zeeland heeft prachtige, ongerepte natuur met als bekendste berg Mount Cook © Kewl / Pixabay
Nieuw-Zeeland heeft prachtige, ongerepte natuur met als bekendste berg Mount Cook © Kewl / Pixabay

Nieuw-Zeeland bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland plus een handvol kleinere eilanden. Het is niet heel gebruikelijk om je reis door Nieuw-Zeeland te beginnen in Christchurch, maar het is zeker een aanrader. Christchurch is met 380.000 inwoners de grootste stad van het Zuidereiland en de een na grootste stad van Nieuw-Zeeland. Het is ook de oudste stad van het land, maar oud is een relatief begrip als je bedenkt dat Christchurch pas sinds 1856 officieel een stad is. Als je even in het centrum rondloopt, snap je direct waarom Christchurch ook wel de meest Engelse stad buiten Engeland genoemd wordt. Je waant je echt in Europa, al zit je dus aan de andere kant van de wereld.

Wanneer je je reis door Nieuw-Zeeland start in Christchurch, ben je in korte tijd in het rustige binnenland en hoef je niet in de file te staan.

Het Zuidereiland, waar Christchurch zich bevindt, staat bekend om de prachtige gebergten. Zoals de Southern Alps met de indrukwekkende gletsjers en natuurlijk Aoraki/Mt.Cook, de grootste berg van Nieuw-Zeeland.

Vervolg de reis naar het Noordereiland, kom dichterbij de inheemse cultuur, de Maori. Daarnaast is ook zeker de natuur de moeite waard! Prachtige kustlijnen, baaien en kleurrijke regenwouden. Wanneer je meer naar het centrale gedeelte afreist kom je in een vulkanisch landschap met thermale bronnen waar je heerlijk kunt ontspannen van jouw lange reis.

Kortom, Nieuw-Zeeland is ontzettend veelzijdig en er zijn zoveel mooie plekken te ontdekken. Begin op tijd met plannen van jouw reis en zorg voor een goede voorbereiding dan kan dit weleens de reis van je dromen worden!

Lees ook: Reizen naar Azië weer mogelijk

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.