Shadow

Met een elektrische campervan door Nieuw-Zeeland toeren

Met een camper door Nieuw-Zeeland reizen is een fantastische ervaring. Maar ja, de meeste campers zijn grote benzineslurpers en dus niet zo goed voor het milieu. Daarom komt Jucy nu met een elektrische camper ‘van’ waarmee je milieuvriendelijk kunt camperen in Nieuw-Zeeland.

De Jucy elektrische camper van in Nieuw Zeeland © Travelhome
De Jucy elektrische camper van in Nieuw Zeeland © Travelhome

Jucy biedt geen klassieke campers in Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika en Canada aan, maar verhuurt zogeheten campervans. Het is daarmee een van de snelst groeiende camperverhuurders. De campervans zijn namelijk ook een leuk alternatief voor huurauto’s. Je hoeft dan immers geen motels of hotels meer te boeken. Alles wat je nodig hebt om te koken, te slapen en natuurlijk comfortabel rond te reizen, is aan boord. En nu is er dus een elektrische campervan.

Lees ook: Zo ga je goed voorbereid op reis naar Nieuw-Zeeland.

Elektrische campervan in Nieuw-Zeeland getest

Een prototype van die elektrische campervan, een 4,56 meter lange Nissan e-NV200, is in 2018 vijf maanden uitvoerig getest. De resultaten en bevindingen waren dermate positief dat besloten werd om de Jucy EV na de zomer van 2019 definitief op de markt te brengen. Directeur Perry van der Wiel van camperreisorganisatie Travelhome heeft hoge verwachtingen van elektrische campers. “Ik ben ervan overtuigd dat Nieuw-Zeeland als katalysator gaat fungeren voor camperfabrikanten over de hele wereld om e-campers te ontwikkelen. We staan aan de vooravond naar een groene transformatie in de camperindustrie, naar veel meer innovatie, niet alleen qua aandrijving maar ook in gebruik van materialen.”

Boek een reis naar Nieuw-Zeeland bij 333Travel, Riksja Travel, Sawadee en ANWB Vakantie. Boek vliegtickets naar Nieuw-Zeeland bij KLM. Huur een auto in Nieuw-Zeeland bij Sunny Cars of maak een camperreis door Nieuw-Zeeland met een camper van Travelhome of World Wide Campers.

De elektrische campervan wordt in Auckland gebouwd, is een automaat en biedt plaats aan 2 personen. De campervan beschikt over een inductie kookplaat en een gaspit, een koelkast, een cassettetoilet, een daktent, een luifel en complete inventaris waaronder beddengoed, potten en pannen en bestek, en een verswatertank van 25 liter. Op het dak is zelfs een zonnepaneel gemonteerd. In de cabine vind je 3 usb ports en een wifi router. Ophaal- en inleverlocatie is de luchthaven van Auckland op het Noordereiland, de camper mag uiteraard ook op het Zuidereiland rondgereden worden. Minimale huurperiode is vanaf 5 dagen.

Oplaadstations in Nieuw-Zeeland

Met een elektrische camper door Nieuw-Zeeland rijden is geen enkel probleem. Van der Wiel: “Nieuw-Zeeland is een logische locatie om elektrische campers te introduceren. Veel zonneschijn op jaarbasis, het land is niet zo onmetelijk groot als bijvoorbeeld Australië of Amerika, en de regering van Nieuw-Zeeland pompt 1.7 miljoen NZ dollar – ruim 1 miljoen euro – in het aanleggen van oplaadpalen en –stations.” Op dit moment telt het land bijna 200 laadstations.

Elektrische camper opladen

Je elektrische camper van opladen kan op drie manieren.
-Via een stopcontact op een huisadres (24 uur laadtijd);
-via een standaard laadstation – vaak te vinden op campingplaatsen (laadduur 7 uur);
– of via een snellaadstation die de accu binnen 30 minuten op een capaciteit van 80% brengt.

Niet alleen produceert deze camper geen uitstoot maar tevens is het verbruik voordeliger dan een benzine of dieselversie. Omgerekend betaal je zo’n 0,30 dollarcent per liter. De actieradius bij normaal gebruik en rijgedrag is 180 kilometer. Ook heel praktisch is de daktent. Die wordt door middel van een slinger omhoog gedraaid zodat in een mum van tijd je slaapplaats op orde hebt.

Behalve de elektrische Jucy campervan is ook de Go-Glamper een opvallende camper in Nieuw-Zeeland.

Kijk voor andere camperaanbiedingen in Nieuw-Zeeland (bij Jucy of andere verhuurders) ook even bij WorldWideCampers en AutoEurope.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *