Shadow

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen van testverplichting af

Deze week hebben de CEO’s van een aantal luchtvaartmaatschappijen een brief gestuurd naar de Amerikaanse president Joe Biden met het dringende verzoek om een eind te maken aan de internationale testvereisten vóór vertrek naar de Verenigde Staten.

Met het vliegtuig in coronatijd? Hoe veilig is vliegen?
Airlines willen van mondkapjesplicht af©Olivier89-Pixabay

Ook drongen de luchtvaartmaatschappijen aan om een eind te maken aan de verplichting om maskers te dragen op luchthavens en in vliegtuigen. Volgens persbureau Reuters staat als argument in de brief dat de beperkingen “niet langer in overeenstemming zijn met de realiteit van de huidige epidemiologische omgeving.” Ook staat in de brief dat het ‘niet logisch is dat mensen nog steeds maskers moeten dragen in vliegtuigen, maar wel mogen samenkomen in drukke restaurants, scholen en bij sportevenementen zonder maskers, ondanks het feit dat geen van deze plaatsen het beschermende luchtfiltersysteem heeft dat vliegtuigen wel hebben.”

Wachten op herzien beleid

Deze maand koos de regering Biden er nog voor om de huidige COVID-19 maskerverplichtingen op luchthavens, treinstations, in taxi’s en openbaar vervoer te verlengen tot 18 april. De verplichting zou op 18 maart aflopen.

Het Witte Huis heeft geen commentaar gegeven. Wel werd eerder deze maand bekend gemaakt dat het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) werkt aan de ontwikkeling van “een herzien beleidskader voor wanneer, en onder welke omstandigheden, maskers verplicht moeten zijn in de corridor van het openbaar vervoer.”  Ook de testverplichting moet volgens de  luchtvaartmaatschappijen worden herzien.

De brief is ondertekend door de CEO’s van Alaska Air Group, American Airlines, Atlas Air Worldwide, FedEx Express Aviation, Hawaiian Airlines, Delta Air Lines, JetBlue Airways, Southwest Airlines, United Airlines, UPS Airlines en A4A.

Camperhuur en vliegtickets naar Amerika

Huur een camper en maak een prachtige rondreis door Amerika: kijk bij het aanbod van AmerikaPlus; Travelhome en World Wide Campers.

Compleet verzorgde reizen naar Amerika vind je bij TUI.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets bij Skyscanner en KLM.

Lees ook onze reisreportages over Amerika

Wat zijn de reisadviezen voor Amerika?

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.