Shadow

Reizen naar Azie: welke landen of plekken laten weer toeristen toe?

Reizen naar Azië was door de corona-uitbraak (vrijwel) onmogelijk. Grenzen werden gesloten, toeristen geweerd. Ondanks dat corona nog zeker de wereld niet uit is blijkt de Omicronvariant tot minder klachten en ziekenhuisopnames te leiden. Redenen voor veel landen in Azië om de grenzen, voorzichtig, weer te openen voor het toerisme. Waar kun je weer naar toe?

reizen naar Azië is weer mogelijk
reizen naar Azië, zoals naar Bali, is weer mogelijk. © Innokurnia – Pixabay

Laatst gewijzigd: 6 oktober 2022

Reizen naar Japan weer mogelijk

Japan laat vanaf 11 oktober 2022 weer buitenlandse toeristen toe, ook uit Nederland. Wel gelden er nog inreisregels.

  • Gevaccineerde reizigers moeten minimaal 3 keer gevaccineerd  zijn tegen COVID-19. Je vaccinatiebewijs moet in het Japans of in het Engels zijn opgesteld. De vaccins moeten door Japan erkend zijn. Een (1) dosis Janssen-vaccin telt als 2 vaccinaties.
  • Niet gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers moeten een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die bij vertrek naar Japan maximaal 72 uur oud mag zijn. De PCR-testuitslag (testcertificaat) moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees meer informatie over deze voorwaarden op de website van het Japanse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Bekijk Japan-reizen bij Sawadee, TUI, SNP Natuurreizen, Riksja Travel, Asia Direct, Tenzing Travel, Shoestring, 333Travel en ANWB Vakantie.

Bekijk actuele reisadviezen voor reizen naar Japan en andere landen in de wereld in ons overzicht van reisadviezen.

Indonesië – Bali

Voor Indonesië geldt sinds 16 februari 2022 weer een geel reisadvies. Ben je gevaccineerd? Dan ben je weer welkom op Bali. De Indonesische Immigratiedienst maakte in een persconferentie bekent dat vanaf 4 februari toerisme weer mogelijk is. Je moet echter wel gevaccineerd zijn en in quarantaine gaan bij aankomst. Heb je twee vaccinaties dan is dat 5 dagen en met maar één basisvaccinatie is de quarantaineduur 7 dagen. Het is nog niet bekend of je in quarantaine moet als je ook een booster hebt gehad. Er wordt waarschijnlijk binnenkort weer een update gegeven over de quarantaineperiode.
Singapore Airlines start in ieder geval op 16 februari weer met rechtstreekse vluchten naar Bali International Airport (DPS.)

Op vakantie naar Bali

Rondreizen, vliegtickets en vakanties naar Bali kun je boeken bij onder meer Asia direct, TUI, De Jong Intra, D-Reizen, 333Travel (veel keuze), Corendon, Riksja Travel, Sawadee, Van Verre, Tenzing Travel, Shoestring, Stip Reizen en Singapore Airlines.

Reizen naar Azië: Thailand

Bij reizen naar Azië denk je ook onmiddellijk aan Thailand. Ook het reisadvies voor Thailand staat sinds 16 februari 2022 weer op geel. Alleen voor de provincie Songkhla in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar geldt code oranje. Voor de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in Zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar tussen Mae Sai en Laos geldt code rood.

Toeristen die volledig gevaccineerd zijn kunnen sinds 1 februari 2022 weer op vakantie naar Thailand. Ook Nederlandse toeristen kunnen weer een visum voor Thailand krijgen. Je moet een Thailand Pass aanvragen waarin je bij de aanvraag aangeeft of je volledig gevaccineerd bent, gedeeltelijk gevaccineerd of niet gevaccineerd.

Wie volledig gevaccineerd is krijgt te maken met het programma Test en Go waarbij je niet in quarantaine hoeft. Wie niet of niet volledig gevaccineerd is moet minstens 7 dagen voor de geplande reisdatum elektronisch inreistoestemming via het Thailand Pass systeem (informatie in het Engels). Bij aankomst in Thailand volgt een verplichte quarantaine van 10 dagen. Lees hier de uitgebreide voorwaarden.

Rondreizen en vakanties naar Thailand kun je boeken bij onder meer TUI, De Jong Intra (oa rondreizen, strandvakanties en maatwerkreizen), D-Reizen, Sawadee, Riksja Travel, VanVerre, Tenzing Travel, Shoestring, Lopesan Hotels en AsiaDirect.

Reizen naar de Filipijnen

Ook voor de Filipijnen geldt vanaf 16 februari dat het grootste deel van het land weer een geel reisadvies heeft. Alleen voor gebieden rond de actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal, het westelijk deel van het eiland Mindanao en het gebied in de Suluzee tussen de eilanden Palawan, Mindanao en Maleisië geldt een negatief reisadvies (code rood). 

Sinds10 februari 2022 kunnen volledig gevaccineerde reizigers met een Nederlands paspoort bij aankomst op het vliegveld een 30-dagen visum krijgen. En vanaf 16 februari 2022 kunt u alleen naar de Filipijnen reizen als u volledig gevaccineerd bent. Volledig gevaccineerde reizigers uit landen die geen visum nodig hebben bij binnenkomst in het land, mogen op vertoon van hun vaccinatiebewijs en een negatieve PCR-test het land binnen en hoeven niet in quarantaine. Je moet een bewijs van inenting tegen COVID-19 bij je hebben en je moet nog 7 dagen jezelf controleren op corona-verschijnselen.

Nederland behoort tot de landen waarvan onderdanen voor zaken of toerisme naar de Filippijnen mogen reizen zonder visum voor een verblijf van maximaal dertig (30) dagen. Je moet wel in het bezit zijn van geldige tickets voor je terug- of doorreis en je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na de geplande verblijfsperiode.

Vergelijk prijzen van vliegtickets bij onder meer KLM, TUI, D-Reizen, Sunweb, Tix, Skyscanner, Corendon Airlines en Lufthansa.

Reizen naar Vietnam

Ook Vietnam laat sinds 15 maart 2022 weer toeristen toe. Er gelden geen quarantaineverplichtingen meer, maar toeristen krijgen nog wel te maken met inreisregels.

Voor Vietnam geldt code geel. Vanaf 15 maart 2022 heeft Vietnam de grenzen heropend voor buitenlandse reizigers. Reizigers moeten een visum voor Vietnam hebben. Dat visum voor Vietnam kunt u aanvragen bij de ambassade of via deze Vietnamese site.  Er zijn geen quarantaineverplichtingen meer, maar er gelden wel inreisregels. Bekijk het overzicht van inreisregels per land.

Reizen naar Taiwan

Vanaf 13 oktober 2022 worden de inreisbeperkingen voor Taiwan verder versoepeld: de verplichte PCR-test bij aankomst op de luchthaven en de quarantainemaatregelen vervallen dan. In plaats daarvan moeten reizigers 7 dagen “self health management” uitvoeren. Tot 13 oktober 2022 gelden er nog PCR-test- en quarantainemaatregelen bij aankomst. Lees meer informatie hierover in de rubriek Corona en gezondheid. De kleurcode van het reisadvies voor Taiwan is groen.

Reizen naar Zuid-Korea

Ook Zuid-Korea laat weer buitenlanders toe. Het reisadvies voor Zuid-Korea is groen, met uitzondering van de grens met Noord-Korea. Sinds 1 september 2021 moet u in het bezit zijn van een Korea Electronic Travel Authorization (K-ETA) om Zuid-Korea visumvrij binnen te reizen. U kunt uw K-ETA-aanvraag maximaal 24 uur voor uw geplande vertrek naar Zuid-Korea invullen om goedkeuring te krijgen. Deze goedkeuring geldt niet voor lang verblijf of werk in Zuid-Korea.  

Vanaf 1 april 2022 kunnen volledig gevaccineerde reizigers naar Zuid-Korea reizen. Je moet vooraf enkele verplichte (vaccinatie)documenten (waaronder een negatief PCR-COVID-19-testresultaat) hebben geupload via een speciale website om een zogenaamde Q-code te verkrijgen. Als je aan die eisen voldoet, hoef je in Zuid-Korea niet in quarantaine. Lees meer informatie op de website van de overheid van Zuid-Korea (informatie in het Engels).

De PCR-COVID-19-test (met negatief testresultaat) moet worden gedaan binnen 48 uur voor de vertrekdatum naar Zuid-Korea. Na aankomst in Zuid-Korea mogen reizigers met openbaar vervoer of taxi rechtstreeks naar hotel of andere locatie gaan. Wel moet de reiziger binnen 24 uur na aankomst een PCR-COVID-19-test doen bij een medisch gezondheidscentrum in de buurt (= “Gu”) waar men verblijft.

Reizen naar Maleisië weer mogelijk

Maleisië opent 1 april 2022 de grenzen voor buitenlandse toeristen. Ook Nederlanders zijn weer welkom. Je hoeft geen MyTravelPass-vergunning meer te hebben. Ook vervalt de quarantaineverplichting voor volledig gevaccineerde reizigers en is de ‘Langkawi Travel Bubble’ niet meer van toepassing. Via die bubbel konden gevaccineerde reizigers tot 1 april naar Maleisië komen waarbij ze eerst een tijd op Langkawi moesten verblijven. Maleisië hanteert nog wel inreisreigels.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.