Shadow

Nieuwe toeristische vaarkaart voor de Westhoek (Vlaanderen/België)

PANO GEZIN VERTREKKEN MET DE BOOT (2)De Belgische Westhoek is een ideale regio voor een vaarvakantie. Om de pleziervaarder wegwijs te maken, is door Westtoer een nieuwe Westhoek vaarkaart uitgegeven. De kaart geeft een overzicht van de troeven in de regio en de voorzieningen voor de pleziervaarder op en langs het water. Langs het vaarcircuit zijn ook de sites en de musea uit de Eerste Wereldoorlog in de kijker geplaatst.

De belangstelling voor pleziervaart blijft toenemen in de Westhoek. Met de recente opening van Westhoek Marina in Nieuwpoort heeft de toervaarder nu ook een ideale uitvalsbasis voor een vaarvakantie in de Westhoek. Pleziervaarders kunnen in Westhoek Marine hun vaarvakantie starten en een plezierboot huren. Vanuit de pleziervaartsector is er tevens veel interesse voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Daarom kreeg de kaart de naam ‘Flanders Fields vaarroute’.

“Dit initiatief bewijst dat het toeristisch-recreatief aanbod in de regio zeker bedoeld is voor een divers publiek. De pleziervaart zorgt voor een extra dimensie en draagt bij tot de authenticiteit van de Westhoek”, aldus Franky De Block, gedeputeerde voor toerisme en voorzitter Westtoer.

Samenwerking

Voor de realisatie van de kaart heeft Westtoer samengewerkt met  Promotie Binnenvaart Vlaanderen en Nautiv.  Dit op basis van de stijgende interesse voor de regio op watersportbeurzen in binnen- en buitenland. De herdenking van Eerste Wereldoorlog is een geschikt moment om de kaart uit te geven. De regio’s Westhoek en de Kust werkten binnen Westtoer samen voor de realisatie van dit nieuw toeristisch product. Alle partners in dit project zetten de kaart in om toeristen te werven voor vaarvakanties maar ook om de vakantieganger ter plaatse wegwijs te maken.

Flanders Fields vaarroute

De kaart werd opgemaakt in de recreatieve huisstijl van Westtoer. Ze omvat de vaarlus Nieuwpoort-Veurne-Fintele-Knokkebrug-Ieper-Diksmuide-Nieuwpoort. De gezellige Westhoekstadjes en de charmante dorpen langs het water vormen de leidraad voor de pleziervaarder. De sites en de musea uit de Eerste Wereldoorlog krijgen bijzondere aandacht. Ook de mogelijkheden om te fietsen en wandelen worden in de kijker geplaatst.

De viertalige vaarkaart (25.000 exemplaren) is gratis verkrijgbaar bij Westtoer,  en vanaf half februari bij de Diensten voor Toerisme in de Westhoek.

Fons JACOBS

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!