Shadow

Last minute goedkoopst vier weken voor vertrek

Een last minute boeken is post corona het goedkoopste vier weken voor vertrek. Dit blijkt uit onderzoek van vakantie vergelijker Last-minute-vakanties.nl, die de afgelopen weken de prijzen van drie markleiders in de reizenwereld heeft onderzocht. In het onderzoek is gekeken naar de verschillen tussen 3 tot 5 sterren accommodaties in de zes weken voor de vertrekdatum van de vakantie.

Vakantie

Prijzen stijgen drie weken voor vertrek

De meeste prijsstijgingen begonnen drie weken voor vertrek met uitzondering van de 3-sterren accommodaties. 61 Procent van alle nog beschikbare kamers met boekingsdatum een week voor vertrek was gestegen in prijs. Te lang wachten lijkt daarom niet te lonen bij het boeken van een last minute vakantie.

Grafiek

Grootste verschillen bij 5-sterren resorts

Het grootste prijsverschil is door Last-minute-vakanties.nl gemeten bij de 5-sterren accommodaties, zowel in euro’s als in percentage. Waarbij het verschil tussen de goedkoopste meting 15,9 procent lager lag dan de duurste meting, in euro’s 133,83 per persoon meer. Hier is voor de vakantieganger het meeste te winnen.

Opvallend hoge beschikbaarheid

55 Procent van de accommodaties bleken tot twee weken voor de vakantiedatum nog kamerbeschikbaarheid te hebben. In hetzelfde onderzoek in 2020 was dit slechts in 15 procent van de hotels het geval, waarbij dit onderzoek wel is uitgevoerd in een zomer waarin corona een grotere rol speelde en de hotels hun kamercapaciteiten niet volledig hebben kunnen benut. Deze zomer lijkt de capaciteit weer op normale niveaus te zitten aangezien de meeste landen deze zomer geen grote corona beperkingen hanteren.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.