Shadow

Lekker lang kerstshoppen in Oldenburg

Torsten_Krueger_Weihnachten_Oldenburg_kleinAls geen andere stad staat het Noord-Duitse Oldenburg voor de combinatie van winkelplezier, gevarieerde cultuur, culinair genot en kwaliteit van leven. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Oldenburg voor veel bezoekers uit de regio en het nabijgelegen Nederland de ideale bestemming is voor een dagje winkelen. Zeker in de donkere dagen voor kerst. Veel winkels verlengen hun openingstijden in de adventtijd tot 20 uur, en bij de extra lange koopavond op 6 december kan zelfs tot 24 uur worden geshopt. Ook de kerstmarkt blijft op de Duitse ‘Nicolaustag’ tot middernacht open. Op deze dag zorgen de Lebkuchen-actie ‘Oldenburg knuspert’, blazersensembles en met led-lampjes verlichte zitelementen voor een heel speciale kerststemming in de binnenstad.

Een heerlijke winkelstad

Peter_Duddek_Oldenburg_kleinHet bijzondere van Oldenburg is dat vrijwel de gehele binnenstad uitsluitend door voetgangers mag worden gebruikt. Het bruisende hart van het stadsleven is het marktplein rond de grote Sint-Lambertuskerk. Hier begint de voetgangerszone. Het aantal winkels is gigantisch en vele ervan zijn nog in handen van particuliere eigenaren. Dat wil zeggen: de internationaal bekende merken zijn hier natuurlijk gewoon verkrijgbaar, maar het aanbod is veel breder.

Sfeervolle kerstmarkt

Een bezoek in de periode voor Kerstmis is bijzonder aantrekkelijk, want deze sfeervolle tijd wordt vanaf eind november ingeluid door de kerstmarkt, die in Oldenburg Lamberti-Markt heet. Uit een bescheiden kerstbazaar met kerstbomenhandel is een van de toonaangevende kerstmarkten van Noord-Duitsland ontstaan. Redenen om de Lamberti-Markt te bezoeken zijn er minstens 125, want dat is precies het aantal kraampjes waarin de handelaren zo’n vier weken lang hun waar aanbieden – met het raadhuis en de Schlossplatz als historisch decor. Het omvangrijke voetgangersgebied is heel sfeervol versierd met zo´n 150 lichtkettingen.

Touristinfo // Tickletshop Oldenburg | Schloßplatz 16 | D-26122 Oldenburg
info@oldenburg-tourist.de | Telefoon: +49 441 361613 66

Meer informatie : www.wegnaaroldenburg.nl.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *