Shadow

Lamberti-Markt Oldenburg: shoppen en voorpret

reuzenrad-kerstmarkt-oldenburg-c-otm-fotograaf-torsten-krueger_kleinDe opening van de traditionele Lamberti-Markt op 25 november om 17.00 uur luidt de adventstijd in. Dit jaar vindt de markt plaats op het nieuw ingerichte kasteelplein en strekt zich weer uit tot aan het kasteel van Oldenburg. Er zijn minstens 125 redenen om een bezoek te brengen aan de traditionele kerstmarkt in Oldenburg: gedurende ongeveer 4 weken bieden er evenveel standhouders hun boeiende en afwisselende waren te koop aan tegen de achtergrond van het historische stadhuis en kasteel. 

De Lambertimarkt betekent gezellig glühwein of feuerzangbowle (bowl uit wijn, rum, vruchtensap en suikerhoed geflambeerd met alcohol) drinken en boerenkool of andere winterse lekkernijen eten bij een van de eetstandjes. Maar de Lambertimarkt betekent ook ontspannen rondslenteren en shoppen. U kunt niet alleen terecht bij de standhouders die tot 22 december dagelijks hun kerstassortiment in hun kraampjes aanbieden, maar ook bij de vele winkels van de stad. Op 6 december bijvoorbeeld is het koopavond zodat u tot 24.00 uur kunt winkelen. Het feestelijk versierde voetgangersgebied ademt kerstsfeer uit en nodigt uit tot een ontdekkingstocht door de binnenstad. Als u rondslentert door de Achternstraße, de Lange Straße en de vele steegjes en de straatjes die erop uitkomen, kunt u een bonte mix van winkels ontdekken. Er is een opvallend groot aantal winkels die nog door de eigenaren zelf worden gerund.

Live-programma

Kasteel-oldenburg-c-otm-fotograaf-peter-duek_kleinOok op het gebied van live-programma’s heeft de Lamberti-Markt heel wat te bieden: elke zaterdag om 17.00 uur is er trombonemuziek te horen bij het stadhuis en vanaf 1 december gaat er telkens een deurtje open van de adventskalender bij het kasteel. Verder is ook de Kerstman aanwezig op de binnenplaats van het slot. Kleine bezoekers van de kerstmarkt, vanaf vijf jaar, kunnen uitzien naar de kerstverhalen die elke dag om 16:30 uur en 17.00 uur in de voorleestent worden voorgelezen, het beste moment daarvoor is direct na een bezoek aan de grote kerstkribbe bij de St. Lamberti-kerk.

Wie zijn bezoek aan de Lamberti-Markt wil afronden met een rondleiding of een van de andere geweldige aanbiedingen, is bij de Touristinfo Oldenburg aan het juiste adres. Voor het perfecte weekendje shoppen kunt u professionele hulp krijgen.

 

Bus vanuit Groningen

Meerdere malen per dag rijden er directe lijnbussen van Publicexpress van Groningen naar Oldenburg zodat u niet hoeft over te stappen. Naast de gewone dienstregeling worden er in de kersttijd extra ritten aangeboden om bezoekers naar Oldenburg en weer terug te brengen. Meer informatie vindt u op www.publicexpress.nl.

Lamberti-Markt Oldenburg
25 november t/m 22 december 2014 in de binnenstad (rondom het stadhuis en op het kasteelplein)

Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 20.30 uur; op de openingsdag van 17.00 tot 20.30 uur; op de St. Nicolaas-koopavond van 6 december tot 24.00 uur.

Touristinfo // Tickletshop Oldenburg | Schloßplatz 16 | D-26122 Oldenburg | info@oldenburg-tourist.de | Servicetelefoon: +49 441 361613 66

OPENINGSTIJDEN: maandag–vrijdag 9.30–18.00 uur, zaterdag 10.00–16.00 uur

Meer informatie over de kerstmarkt: www.wegnaaroldenburg.nl.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *