Europa-Park in kerstsfeer

Geplaatst door Redactie op 12 november 2014 om 17:07 in de categorie Attracties

EP14_Arthur_Herbst_Winter_01_Presse_90771Met onder andere 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties is Europa-Park deze winter weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. De 14e winteropenstelling start op 22 november en duurt voor het eerst zeven weken, dus tot en met 11 januari 2015 (m.u.v. 24 en 25 december). Er zijn naast de bekende attracties vele extra winterse attracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele exposities.

Maar op het programma staan ook talloze shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en een musical. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zullen ook de nieuwste attracties (“Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” en houten achtbaan “Wodan”) geopend zijn.

Behalve bij extreme weersomstandigheden, kunnen bezoekers deze winter gebruik maken van een zevental achtbanen. Zo zal voor het eerst ook “Wodan – Timburcoaster” de poorten openen. De dit jaar geopende attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” zal eveneens een winterprimeur beleven (extreme weersituaties voorbehouden). In de grootste indoor-attractie van het park gaan bezoekers op reis door het gigantische micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys. Natuurlijk zijn alle andere attracties met uitzondering van de waterattracties en enkele buitenachtbanen gewoon in bedrijf. Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen . In het Portugese themagebied staat een reuzenrad van 55 meter van waaruit men een geweldig uitzicht heeft over het versierde park. Bij Slot Balthasar is nog een middeleeuwse Christkindl-markt.

Tentoonstelling Rolf Knie

In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter) is deze winter een tentoonstelling te zien met werken van de Zwitserse kunstenaar Rolf Knie. Als telg uit de beroemde Knie-dynastie heeft hij jarenlang opgetreden als clown om zich daarna toe te leggen op de schilderkunst. Zijn thema’s komen uit de circuswereld en zijn doeken worden ‘vrolijk en direct’ genoemd.

Op 30 november opent nog een tweede expositie. Hierin staat het werk van de in 2007 gestorven Ulrich Damrau centraal. Meer dan 25 jaar was hij als architect verantwoordelijk voor de omzetting van het Europese thema in het attractiepark. In de expositie worden originele foto’s, tekeningen en maquettes getoond. Met deze expositie herdenkt men de 100ste verjaardag van de man die een belangrijke stempel op het park gezet heeft. Beide exposities zijn gratis te bezoeken.

Bekijk ook de reisreportage die we eerder over Europa-Park publiceerden.

Europa-Park in kerstsfeer
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.