Shadow

Kids VakantieTip! Keurmerk voor Europa’s kindvriendelijkste hotels, campings en vakantieparken

Uitreiking Kids VakantieTip! Keurmerk Land van_BartjeKids Vakantiegids & Zoover Vakantiebeoordelingen onderscheiden de tien meest kindvriendelijke accommodaties in de twaalf populairste kidsvakantielanden van Europa met het Kids VakantieTip! Keurmerk 2014. De Kids VakantieTip!-selectie komt tot stand door enerzijds het Zoovercijfer voor kindvriendelijkheid en anderzijds de kinderfaciliteiten ter plekke. Dit jaar is het keurmerk voor het eerst ook uitgereikt in de steeds populairder wordende bestemmingen Portugal en Kroatië.

 Kids VakantieTip! Keurmerk

“‘De kidsfaciliteiten van een accommodatie zijn steeds vaker doorslaggevend bij de keuze van een familievakantie”,  zegt uitgever Marlotte Lubbers van Kids Vakantiegids. Om hotels, campings en vakantieparken te belonen die kindvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan, lanceerden Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen vier jaar geleden het Kids VakantieTip! Keurmerk. Inmiddels is dit gezamenlijke initiatief uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan de tien meest kindvriendelijke accommodaties in de populairste kidsvakantielanden. Met de toevoeging van upcoming bestemmingen Portugal en Kroatië wordt het keurmerk dit jaar voor het eerst uitgereikt in maar liefst twaalf landen.

Waterpret populair

Bij de totstandkoming van de toplijsten is enerzijds gelet op het algemene Zoovercijfer en het cijfer voor kindvriendelijkheid, anderzijds op de aanwezigheid van kinderfaciliteiten zoals Nederlandse kidsclubs met een mascotte, een activiteitenprogramma gesegmenteerd naar leeftijd, de aanwezigheid van een waterpark en leuke pretparken in de buurt. Vooral populair onder gezinnen met kids zijn accommodaties met een eigen aquapark of subtropisch zwemparadijs en een groot aanbod aan (buiten)activiteiten. In Nederland verovert het Drentse vakantiepark Landal Het Land van Bartje opnieuw de nummer 1-positie met Bartjes boerderij, de eigen ponyranch en een Zooverscore van 9,1 voor kindvriendelijkheid.

De twaalf populairste kidsvakantielanden en Kids VakantieTip! Keurmerk 2014 winnaars:  

België Center Parcs Erperheide Peer, Limburg
Duitsland Landal Sonnenberg Leiwen, Rheinland Pfalz
Frankrijk Camping Les Mouettes Carantec, Bretagne
Griekenland Grand Hotel Holiday Resort Chersonissos, Kreta
Italië Camping Altomincio Acquapark Salionze di Valeggio, Veneto
Kroatië Hotel Andrija Sibenik, Dalmatië
Nederland Landal Het Land van Bartje Ees, Drenthe
Oostenrijk Kinderhotel St. Zeno Serfaus, Tirol
Portugal Vakantiepark Quinta do Paraiso Carvoeiro, Algarve
Spanje Hotel Luabay Costa Los Gigantes Puerto de Santiago, Tenerife
Turkije Hotel Aqua Fantasy Kusadasi, Egeïsche Zee
Zwitserland Club Robinson Schweizerhof Vulpera, Graubünden

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!