Shadow

Familierondreizen bij TUI Tours

TUI heeft haar aanbod aan rondreizen uitgebreid met familierondreizen. Die worden net als de groepsrondreizen, single-rondreizen en individuele rondreizen aangeboden onder het label TUI Tours, maar zijn gewoon te boeken via TUI.

TUI biedt al jaren rondreizen aan, voorheen onder het label van Kras Reizen, maar tot dusverre uitsluitend groepsrondreizen, individuele rondreizen en rondreizen voor singles. In 2023 is het aanbod aan rondreizen uitgebreid met familierondreizen.

Tijdens een familierondreis ontdek je de mooiste bestemmingen. © Jill Wellington / Pixabay
Tijdens een familierondreis ontdek je de mooiste bestemmingen. © Jill Wellington / Pixabay

Met haar rondreizen mikt TUI op vakantiegangers die graag veel willen zien van een bestemming en vooral onbezorgd willen genieten. Daarom zijn bij elke rondreis het vervoer en de accommodaties geregeld en is er een Nederlands-sprekende reisbegeleiding aanwezig.

De groepen bestaan uit Nederlanders dus je kunt tijdens de rondreizen heel laagdrempelig andere reisgenoten ontmoeten, wat zowel voor alleenreizenden, maar ook voor families prettig kan zijn. “Ontdek samen de mooiste plekken ter wereld”, vat product manager Steffi van der Sande de inhoud van de rondreizen samen.

TUI rondreizen: vlucht, accommodatie, vervoer en Nederlandstalige reisleiding

Voordeel van deze vorm van groepsreizen is dat de vluchten, de hotels en het vervoer ter plaatse geregeld zijn. De routes van de rondreizen zijn zodanig samengesteld dat je de belangrijkste bezienswaardigheden van de bestemming kunt bekijken. Uiteraard bepaal je zelf of je die attracties ook daadwerkelijk gaat bezoeken. Bekijk de groepsrondreizen van TUI.

Een ander pluspunt is dat er Nederlandstalige reisleiding bij de groepsrondreizen aanwezig is. TUI heeft contracten met zo’n 200 ervaren reisleiders die vaak al jarenlang voor de reisorganisatie werken. Sterker nog, veel gasten komen terug voor de reisleiders weet Michael Zeegers, product manager rondreizen bij TUI.

Groepsrondreizen, maar niet fulltime met de groep op pad

En het zijn dan wel groepsrondreizen, maar dat betekent niet dat je 24 uur per etmaal alles met de groep moet doen. Naast het reguliere programma van de rondreis heb je vaak nog tijd over om er op eigen gelegenheid op uit te gaan. Die uitstapjes zijn dan wel voor eigen rekening en kun je ter plekke bij de Nederlandstalige reisleiding boeken. Alleen op IJsland dien je optionele excursies vooraf te boeken. Dat heeft te maken met de beperkte excursiecapaciteit ter plekke.

Veel vrijheid bij individuele rondreizen

Zeker bij de individuele rondreizen heb je alle vrijheid om met je huurauto van de gebaande paden af te gaan. “Je krijgt een uitgeschreven programma mee en je bent aan de accommodaties gebonden, maar verder heb je heel veel vrijheid”, aldus Van de Sande. Bij die individuele rondreizen kun je kiezen of je met een huurauto rondreist of met een privéchauffeur. Die optie van een privéchauffeur wordt alleen op rondreizen in Azië aangeboden.

Groepsgrootte groepsrondreizen en single rondreizen

De groepsgrootte van de groepsrondreizen en single-rondreizen varieert per reis en bestemming. Gemiddeld ligt het aantal deelnemers rond de 25 en kon, voor de coronapandemie, oplopen tot maximaal 40. Er moeten minimaal 18 deelnemers zijn om een groepsreis door te laten gaan. Voor de meeste rondreizen geldt een vertrekgarantie. Die zijn op de site herkenbaar aan een G. Bij rondreizen zonder vertrekgarantie krijg je uiterlijk 3 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat. Je krijgt dan ook een alternatief aangeboden.

De single-rondreizen zijn een kopie van de reguliere groepsrondreizen, met dat verschil dat iedereen een eigen kamer heeft. Daarvoor betaal je dan wel een toeslag. Deze reizen voor soloreizigers zijn niet ingedeeld per leeftijd, al kun je op de site wel zien welke leeftijdsgroepen geboekt hebben. Bekijk aanbiedingen voor single rondreizen.

Familierondreizen in lager tempo

De nieuwe familierondreizen zijn wel iets anders van opzet. De minimumleeftijd is 8 jaar en het reistempo ligt een stuk lager. Ook wordt er rekening mee gehouden dat er bijvoorbeeld een zwembad bij een hotel is, legt Van de Sande uit. Verder verblijft de groep vaak drie tot vier dagen op dezelfde bestemming, voordat er verder gereisd wordt. Op dagen of dagdelen dat er dan geen excursies gepland zijn, kun je lekker luieren of op eigen gelegenheid de omgeving ontdekken. Bekijk aanbiedingen van familierondreizen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van een TUI rondreis?

Naast een aantal excursies en bijzondere reiselementen zijn ook de vlucht, de accommodaties, de reisleiding, het vervoer ter plaatse, de huurauto of de auto met privéchauffeur inbegrepen. Ook vervoer met een eventuele nachttrein of bus zijn al inclusief. Dat geldt ook voor een aantal diners.

Bij de reissom zijn ook een aantal excursies en activiteiten inbegrepen. Dat geldt bijvoorbeeld voor een catamarantocht met barbecue-lunch tijdens de rondreis door Costa Rica. Ook een jeeptocht met overnachting in Wadi Rum tijdens een rondreis door Jordanië is bij de prijs inbegrepen. Bekijk actuele rondreis-deals bij TUI.

Welke rondreizen biedt TUI aan?

Thailand is in de wintermaanden een van de populairste bestemmingen voor een rondreis van TUI. © Michelle Raponi / Pixabay
Thailand is in de wintermaanden een van de populairste bestemmingen voor een rondreis van TUI. © Michelle Raponi / Pixabay

In de zomer en winter van 2023 biedt TUI rondreizen naar 62 bestemmingen over de hele wereld aan. Het gaat om 136 groepsrondreizen, 49 single rondreizen en 150 individuele rondreizen aan.

In Azië en Oceanië worden rondreizen aangeboden naar Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Japan, Nepal, India, Sri Lanka en Vietnam. In Afrika kun je rondreizen door  Zuid-Afrika, Marokko., Egypte, Tunesië, Gambia en Senegal boeken. Ook biedt TUI rondreizen aan naar de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Cuba, Panama & Costa Rica, Suriname, Colombia, Ecuador, Peru en Brazilië. Dichterbij huis kun je rondreizen maken door IJsland, Scandinavië, Italië en Griekenland.

Voor de nieuwe familierondreizen is het aanbod vooralsnog beperkt tot 13 rondreizen naar Griekenland, Jordanië, Sri Lanka, Vietnam, Thailand, Indonesië, Marokko, Zuid-Afrika, Mexico, Costa Rica en Peru. Niet alle rondreizen worden het hele jaar door aangeboden, dus kijk zelf even op de site wanneer welke rondreizen beschikbaar zijn.

De meeste rondreizen vertrekken vanaf Schiphol, maar er zijn voor middellange afstanden ook vertrekken mogelijk vanaf Eindhoven en Düsseldorf.

Bekijk rondreizen bij TUI, Sawadee, Riksja Travel, Shoestring, ANWB, AsiaDirect, Corendon, Tenzing Travel, Stip Reizen en 333Travel. Bekijk meer reistypes op onze Zoek- en Boek-pagina.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *