Shadow

Inge Mink wint Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel voor de reportage ‘Spaghettistijl in Brussel’

Inge Mink heeft met haar artikel ‘Spaghettistijl in Brussel’ in KCK nr. 9 – september 2019 de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel gewonnen. Directeur Dirk Mertens overhandigde haar de prijs op 20 februari 2020 in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.

Groepsfoto

Inge Mink voert je mee langs de mooiste wijken van Brussel waar je kennis maakt met de fraaiste art-nouveau monumenten die de stad herbergt. Deze architectuurstijl lijkt de auteur te hebben betoverd tijdens haar trip. De lezer geniet volop mee van haar aanstekelijke enthousiasme en vlotte pen. Het verleidelijke woordgebruik bij het beschrijven van de art-nouveau bouwwerken nodigt je uit om per direct naar Brussel te reizen en zelf de wandeling te volgen. De reportage is pas compleet dankzij de schitterende fotografie van Hans Zeegers. Kortom, het flonkerende artikel springt er echt uit in woord en beeld en verdient daarom de Persprijs van het publicatiejaar 2019.

Genomineerden waren ook

  • Roman Helinski voor de reportage ‘Dorpenroute door de verstilde Voerstreek’ verschenen in FietsActief
  • Lou Lichtenberg met de special ‘West-Vlaamse Westhoek biedt méér dan oorlogssporen’ in Archeologie Magazine

Naast de Toeristische Persprijs werd ook de Culturele Persprijs en de Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel uitgereikt:

Culturele Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

De Culturele Persprijs ging naar Lucas Verbeke voor zijn reportage ‘Kunst van het genieten’ in AutoWeek. De auteur en tevens fotograaf maakte een prachtige reportage waarbij drie grote Vlaamse Meesters aan bod komen op diverse locaties in stad en regio in Vlaanderen. Luc weet alles in een goed verhaal te gieten, plaatst elke schilder in zijn tijd en geeft daarbij de nodige kunsthistorische informatie. Dit alles gelardeerd met een sausje van culinaire middeleeuwse gerechten en een lambiekbier toe. Inhoudelijk een sterk verhaal, mooie beelden, veel informatie, … Wederom een erg knap, smaakmakend en compleet artikel.

Boek je bungalow in België bij CenterParcs
Prachtige bungalows in België bij Landal GreenParks

Andere genomineerden

  • Ingrid Nies voor de publicatie ‘De fascinerende taferelen van Bruegel’ in het Magazine van KBO-PCOB
  • Yvonne Langenberg voor de reportage ‘Gruut in Brugge’ in Vernissage Art Magazine

Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

In de categorie Blog ontving Katja Staring de prijs voor haar verhaal ‘Fietsen door Vlaams-Italiaanse landschappen van Bruegel’ op DailyGreenspiration.nl. Op haar eigen vlotte manier schrijft zij over Bruegel. Katja zegt daarover: “Mijn belangstelling gaat vooral uit naar de natuur die hij in zijn kunst verwerkt”. En dat zien we ook terug in de beschrijvingen over het landschap in Bruegel’s schilderijen en het landschap waar ze door fietst. Dit wordt extra versterkt door de mooie foto’s die ze gebruikt. Het is een veelomvattend verhaal met een duidelijke verhaallijn, dat de lezers aanmoedigt om op contemplatieve wijze wandelend of fietsend de regio te gaan verkennen.

Boek een bungalow en verken België zelf.

De Persprijs is een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel, en uiteraard in alle journalistieke vrijheid, tot stand komen. Aan de Persprijzen en de nominaties is – naast een officiële oorkonde – ook een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque verbonden.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *