Shadow

Törggelen, bosbaden, yogaweek en broodsauna in het Zuid-Tiroler Ritten

In Ritten, een dorp hoog boven Bolzano in Zuid-Tirol, ligt een van de mooiste zonneplateaus van de regio. |Hier ligt op 1500 meter hoogte midden in natuurpark Rittner Horn een idyllische plek voor mensen die van de natuur houden en rust zoeken.

Geniet van prachtige vergezichten tijdens een wandeling over de Rittner Horn. © Marika Unterladstätter / Hotel Tann
Geniet van prachtige vergezichten tijdens een wandeling over de Rittner Horn. © Marika Unterladstätter / Hotel Tann

We hebben het hier over Hotel Tann dat op een werkelijk idyllische plek ligt. De herfstzon schijnt in deze bijzondere Duits-Italiaanse regio in Noord-Italië op de kleurrijke bossen en weiden. Schitterende natuur en zachte temperaturen nodigen uit tot wandelen: ritselende bladeren, imposante bergen en zuivere berglucht.

Duurzaam en goed op krachten komen

Het 4 sterren Hotel Tann ligt op een idyllische plek midden in het natuurpark Rittner Horn in Zuid-Tirol. © Armin Huber / Hotel Tann
Het 4 sterren Hotel Tann ligt op een idyllische plek midden in het natuurpark Rittner Horn in Zuid-Tirol. © Armin Huber / Hotel Tann

Het 4 sterren Hotel Tann is een wonderlijk bestemming die de zintuigen prikkelt van wie duurzaam en goed op krachten wil komen. Haal diep adem tijdens de yoga op de berg, bezoek de ‘eilandjes in het bos’ voor een rustig samenzijn, bewonder het fantastische panorama in de buitensauna ‘Silva’ in het Tannpark en ga lekker luieren op de ligweide. Zwem een paar baantjes in het zoutwaterbad in de herfstzon. Geniet van het huisgemaakte ontbijt, warm uit de oven en knapperig vers. Hotel Tann activeert je gelukshormonen. De nieuwe Villa Tann maakt het hotel nog mooier met heerlijke suites om te onthaasten.

‘Törggelen’ tot aan de adventstijd

De nieuwe Villa Tann. © Armin Huber / Hotel Tann
De nieuwe Villa Tann. © Armin Huber / Hotel Tann

Van begin oktober tot het eerste weekend van de advent is het tijd om te ‘törggelen’ – dan openen de herbergen en boerderijen hun deuren en serveren ze Zuid-Tiroolse lekkernijen en jonge wijn. Als je in het restaurant van Barbara Tann dineert, kun je het Alpijnse ‘superfood’ uit het Tann Wald proeven.

Wandelaars trekken vanaf het hotel het bos in, over alpenweiden en naar bergtoppen die getooid zijn in bonte herfstkleuren. Voor fietsers is Hotel Tann een ideaal startpunt voor prachtige tochten over het uitgestrekte zonneplateau van Ritten. Nordic walkers en wandelaars werken aan hun conditie op de vele mooie paden door de natuur. In de directe omgeving van het hotel liggen drie populaire maneges. Ze bieden ritten aan door het uitgestrekte bos- en weidelandschap, paardrijlessen en trektochten met paarden voor jong en oud.

Sauna met de geur van vers brood en aroma’s van het bos

Een ‘reis’ door het saunalandschap ‘Pinus Mugo’ zorgt voor een evenwicht tussen activiteit en ontspanning. Om in de juiste stemming te komen, is er het ‘Brotbad’: een saunagang bij 40 °C met de geur van vers brood geeft je een gevoel van geborgenheid. Het volgende niveau van welzijn bereik je met het 60 °C hete ‘Brechlbad’ met de kruidige aroma’s van het bos. In de ‘Zirbenstüberl’ van 90 °C verspreiden lokale houtsoorten hun onmiskenbare, aangename geur. Tijdens een Tann-ritme-ritueel met een volledige lichaamsmassage met kostbare bos- en weideoliën of een boskruidenbad in de houten kuip kom je pas echt helemaal tot rust.

Verder kun je bij Hotel Tann Fietsen, wandelen, wellnessen en paardrijden in de bossen van Zuid-Tirol

Hotel Tann biedt bijzondere vormen van wellness aan. © Armin Huber / Hotel Tann
Hotel Tann biedt bijzondere vormen van wellness aan. © Armin Huber / Hotel Tann

In Hotel Tann, gelegen hoog boven Bolzano, voelt iedereen zich grenzeloos vrij. “Wij willen een thuis zijn voor alle mensen die rust zoeken, hun batterijen willen opladen, de schoonheid van de natuur met hun ogen en zintuigen willen fotograferen en in hun hart willen ontwikkelen,” filosofeert hotelmanager Barbara Untermarzoner.

Speciale arrangementen Hotel Tann

Hotel heeft het hele jaar door speciale arrangementen voor gasten die heerlijk willen genieten in dit deel van Zuid-Tirol. Bekijk alle arrangementen op de site van het hotel. Daar vind je ook het overzicht van kamers en suites.

Gouden vakantie op 1500 meter (08.10–05.11.23)
Inbegrepen: 7 overnachtingen met gastronomisch ontbijt, vieruurtje en Barbara’s boskeuken, 1 begeleide wandeling ‘Ritten erleben’, begeleide bostherapie, wellnessruimte ‘Pinus Mugo’, tannoramazwembad met zoutwater, bubbelbad in de houten ton in het Tannpark, lichtrijke rustruimte, Ritten Card – Prijs p.p.: vanaf 1.029 euro
Herfstvakantie in Tann (15–26.10.23)
Inbegrepen: 4=3 genieten van de herfst tegen een voordelige prijs – Prijs p.p. voor 4 overnachtingen: vanaf 507 euro
Yoga week (02–09.11.23)
Inbegrepen: 7 overnachtingen met gastronomisch ontbijt, vieruurtje en Barbara’s boskeuken, 1 wandeling bij zonsopgang met yoga, dagelijks gevarieerd yogaprogramma met Andrea Wimmer, 6 yogasessies met Andrea Wimmer (2 uur yoga per dag, 6 dagen per week), begeleide bostherapie op maandag, wellnessruimte ‘Pinus Mugo’, tannoramazwembad met zoutwater, bubbelbad in de houten ton in het Tannpark, lichtrijke rustruimte, Ritten Card – Prijs p.p.: vanaf 1.279 euro

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.