Shadow

Hotel Tann: Fietsen, wandelen, wellnessen en paardrijden in de bossen van Zuid-Tirol

Zomerdagen, de zon in je hart en de geur van bos in je neus: welkom bij hotel Tann op de Ritten in Zuid-Tirol. Op 1.500 meter hoogte, op een zonnige open plek in het bos, runt de familie Untermarzoner hier een onvergelijkbare hideaway. Je droomverblijf in hotel Tann wordt nog mooier dankzij de nieuwe Villa Tann met tuin- en zomerfris-suites met prachtig uitzicht. Het aangrenzende bos levert inspiratie voor de lichte, gezonde keuken van hotel Tann. Weldadige wellnessbehandelingen en bosrituelen doen je bruisen van levenslust.

Het 4 sterren Hotel Tann ligt in de buurt van Klobenstein, een uurtje rijden ten noorden van Bolzano. Schaatsliefhebbers kennen dit dorp beter onder de Italiaanse naam, Collalbo, omdat het een vermaarde schaatsbaan heeft. In dit deel van Zuid-Tirol wordt Duits en Italiaans gesproken en kun je die unieke mix ervaren van de cultuur van de Alpen en die van de Adriatische Zee. Het is een heerlijk gebied om te genieten van de buitenlucht in de natuur. Om te ontspannen. Om nieuwe energie op te doen.

Begeleide fietstochten tijdens bikeweken

Tann is een populair hotel voor fietsers. Bikegids Dominik kent de omgeving van Zuid-Tirols mooiste zonneplateau als zijn broekzak. Tijdens de bikeweken in juli organiseert hij drie begeleide fietstochten met verschillend moeilijkheidsniveau. Ook bij het hotelteam kun je terecht voor vele suggesties en waardevolle tips voor fietstochten. Biken met een uniek 360-gradenuitzicht op het Unesco-werelderfgoed Dolomieten doet elk fietsershart sneller slaan.

400 kilometer wandelpaden, paardrijden voor kinderen

Het 4 sterren Hotel Tann in Ritten in Zuid-Tirol ligt in een prachtige, natuurlijke omgeving. © Armin Huber / Hotel Tann
Het 4 sterren Hotel Tann in Ritten in Zuid-Tirol ligt in een prachtige, natuurlijke omgeving. © Armin Huber / Hotel Tann

Wandelaars vinden hier 400 kilometer aan wandelpaden. De vele mooie routes door het bos van Tann maken wandelen en hardlopen tot een heerlijke natuurbelevenis. ‘Lariks snuiven’ en ‘boslucht inademen’ zijn twee routes die bij het hotel starten. In de directe omgeving van hotel Tann bevinden zich ook drie populaire maneges. Ze organiseren ritten te paard door het uitgestrekte bos-en weidelandschap op de Ritten, met een focus op paardrijden voor kinderen.

Biologische buitensauna en sauna met broodoven

Zwemmen in Sole-water met een hoog gehalte aan minerale zouten. © Armin Huber / Hotel Tann
Zwemmen in Sole-water met een hoog gehalte aan minerale zouten. © Armin Huber / Hotel Tann

Ook op het gebied van beauty en wellness heeft het 4 sterren Hotel Tann een paar aardige verrassingen voor je in petto. De biologische buitensauna in het bos ligt verscholen tussen lariksen, sparren en dennen. Bij een aangename temperatuur van 65°, warme stoom en de geur van dennenappels genieten Tann-gasten van complete ontspanning. De verwarmde ‘Tannoramapool’ ontvouwt de heilzame werking van zout water. In welke richting je ook zwemt, de prachtige bergen zijn altijd het decor. 100 procent natuur, zero stress: dat krijg je in onze sauna’s. Er is een sauna met een broodoven, een sauna die wordt gestookt met dennenappels en de “Zirbenstüberl”-sauna die naar alpenden geurt. De ligweide nodigt je uit om uit te rusten en weg te dromen.

Gezonde lekkernijen, rechtstreeks van bos of boerderij

Foto links: Ontspannen in het Brechlbad ©  Marika Unterladstätter / Hotel Tann Foto's rechts: Hotel Tann biedt opvallende mogelijkheden voor wellness- en beautybehandelingen. © Armin Huber / Hotel Tann
Foto links: Ontspannen in het Brechlbad © Marika Unterladstätter / Hotel Tann Foto’s rechts: Hotel Tann biedt opvallende mogelijkheden voor wellness- en beautybehandelingen. © Armin Huber / Hotel Tann

Gezond leven zit in het DNA van hotel Tann. Het is wellicht de berglucht op 1.500 meter hoogte die zo oneindig goed is voor je. Of is het de hartelijkheid en het vriendschappelijke “jij”? Misschien zijn het ook de gezonde lekkernijen uit de keuken van Tann die rechtstreeks van je smaakpapillen naar je ziel gaan. Chef-kok Barbara noemt haar creatieve keukenconcept liefdevol “boskeuken”. De naam zegt het zelf: wat hier op het bord belandt, zijn echte natuurschatten en bosaroma’s. Van het Tann-bos rechtstreeks naar het fornuis, van de tuin naar de schaal, van de naburige boerderij naar de hotelkeuken. Lees ook: Ultiem genieten van de winter in Hotel Tann: wellness en gerechten uit het bos in Zuid-Tirol

Bosbaden en kneippen

Bosbaden of genieten van een kneippbehandeling, het kan bij Hotel Tann. © Marika Unterladstätter / Hotel Tann
Bosbaden of genieten van een kneippbehandeling, het kan bij Hotel Tann. © Marika Unterladstätter / Hotel Tann

Natuurliefhebbers zijn in hotel Tann aan het juiste adres. Hoog verheven boven het gewone en met een onbelemmerd uitzicht op de Dolomieten. Perfect om te herademen. Perfect om de natuur te beleven met al je zintuigen: tijdens bosbaden, boswandelingen of bij het kneippen.

Speciale arrangementen Hotel Tann

Hotel Tann heeft regelmatig speciale aanbiedingen en kortingsacties. Een overzicht van alle arrangementen vind je op de hotelsite. Daar vind je ook een overzicht van kamers en suites in Hotel Tann.

Geen zin om zelf te rijden naar Zuid-Tirol? Je kunt vliegen naar Innsbruck of Bolzano. Maar je kunt ook de trein nemen. Vanuit Nederland neem je de internationale trein naar Innsbruck. Dat kan overdag, maar je kunt ook de nachttrein nemen. In Innsbruck kun je overstappen op de trein naar Bolzano. Afhankelijk van het tijdstip heb je een rechtstreekse trein of moet je 1x overstappen. Het laatste stuk leg je af met een taxi.

Lees ook: Wintervakantie in de bergen van Zuid-Tirol: natuur, wellness en gezondheid.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.