Shadow

Halloween in Europa-Park: overdag voor families, ‘s avonds voor échte horrorfans

halloween in Europa-parkDe herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat in Europa-Park weer alles om Halloween draait! Tot en met 5 november kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie-en showaanbod, maar ook van extra Halloweenversieringen en -evenementen. Is het overdag een beetje griezelig, op het nieuwe horror-event ‘Traumatica’ gaat het er minder lief aan toe.

Griezelige én gezellig: Halloween in Europa-Park

Halloween in Europa-Park kondigt zich al van verre aan: midden in het park staat een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is deze periode omgetoverd tot de grootste pompoen ter wereld. Ook het park kleurt oranje: meer dan 180.000 pompoenen (het worden er elk jaar meer), 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten en 3.000 balen stro, talloze skeletten en andere versieringen staan garant voor een bijzondere beleving. Zelfs in de keuken van het park is het thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’.

Griezelmusical

Dit jaar  staat voorlopig voor de laatste keer de musical “Spook me” geprogrammeerd. Deze musical is gebaseerd op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

Het nieuwe horror-event ‘Traumatica’

Na sluiting van het park heeft Europa-Park voor de echt onverschrokkenen dit jaar iets nieuws: Traumatica. Dit horror-event is de opvolger van de meermaals bekroonde Horror Nights.

 

Bezoekers van Traumatica komen terecht in een wereld na de apocalypse. Het is het einde van de wereld en het kwade is aan de macht. Er zijn geen zombies meer, maar nieuwe onbekende creaturen heersen over de puinhopen en verspreiden overal angst. Vijf rivaliserende groepen strijden om de heerschappij. Als bezoeker zit je hier middenin. Voor welke groep kies je? Hoe kom je hier uit?

Halloween in Europa-Park © Europa-Park.
Halloween in Europa-Park © Europa-Park.

Traumatica vindt op 25 avonden plaats van 20 september tot en met 4 november 2017; telkens op vrijdag en zaterdag en op 1, 2, 15 en 22 oktober en alle dagen van 25 oktober tot en met 4 november (m.u.v. 2 november). Voor dit evenement zijn extra tickets nodig en geadviseerd wordt deze online te kopen: op zaterdagen en in de periode 25 oktober – 4 november is er geen avondkassa. Op de site zijn ook combinatiekaarten met parkbezoek, Shoxter-kaarten voor een snelle toegang tot de horrorhuizen en toegangskaarten voor de Vampire’s Club te bestellen. De poorten gaan om 19.00 uur open, het evenement begint om 19.30 uur. Leeftijdadvies: 16+.

Wil je langer blijven? Dan heb je in Europa-Park keuze uit een camping, teepees, blokhutten en diverse hotels. Lees hier meer over de accommodaties in Europa-Park.
Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en het op een na best bezochte park van Europa.

Lees ook: Achtbanen in Europa-Park: hard, hoog en heftig en Europa-Park wordt steeds meer kort-verblijf meergeneratiebestemming.

Sharing is caring!