Shadow

Groter aanbod in kleine campers in Amerika

Omdat ze wendbaarder en zeker niet duurder zijn, heeft breiden steeds meer camper touroperators het aanbod in Amerika uitgebreid met de vloot kampeerbusjes en kleine campers van Campervan North America.

Kleine camper in Amerika
Een kleine camoer in Amerika huren is ook mogelijk © World Wide Campers

Aanbieders als WorldWide Campers, AmerikaPlus en Travelhome (dat al in mei de komst van meer kleinere campers aankondigde) komen daarmee tegemoet aan de groeiende vraag bij reizigers die graag op plekken komen die anders onbereikbaar zouden zijn, zowel in de natuur als in de stad.

Kleinere campers en kampeerbusjes huren in Amerika

De behoefte aan kleinere campers, die het comfort van de grotere broers met flexibelere routemogelijkheden combineren, groeit vooral onder jongere reizigers. Zij willen vaak dieper kunnen doordringen in de natuur én in de steden. Maar ook de avonturiers op leeftijd zoeken vaker een alternatief voor de in Noord-Amerika gebruikelijke 25-voetscamper. Die mag daar hooguit een middenmoter zijn, voor ons Europeanen is het een bakbeest dat met zijn bijna acht meter toch net iets meer concentratie op de weg vergt dan wenselijk is tijdens een ontspannende vakantie. De extra ruimte aan boord voegt naar hun idee dan niet zoveel toe en leveren ze graag in ten behoeve van wat relaxter rijden. Toch is rijden met een tien meter lange camper in Amerika niet zo moeilijk, zo heeft de redactie van Reisprofs.nl diverse keren zelf kunnen ervaren tijdens roadtrips met een camper. De Amerikaanse wegen zijn breed en automobilisten rijden gedisciplineerd.

Kleine campers in Amerika huren

Met het toevoegen van de kampeerbusjes en campers van ‘Europees formaat’ uit het wagenpark van de nieuwe partner Campervan North America, vullen campertouroperators een gat in de markt. Dit type kampeerauto’s is weliswaar niet nieuw, maar waren tot nog toe eigenlijk nauwelijks beschikbaar met sanitair en vaste bedden. Ook konden ze qua huurprijzen nauwelijks concurreren met het overweldigende aanbod aan de standaard 25-voeters. Tip: goedkoop met een camper door Amerika? Ga een camper wegbrengen van de fabriek naar een verhuurstation.

Kijk voor camper-aanbiedingen, ook voor wegbrengacties in Amerika en Canada bij World Wide Campers, Travelhome en AmerikaPlus. Rondreizen door Amerika kun je boeken bij Van Verre.

Behalve de kleine kampeerbusjes komen nu ook twee kleine campertypen beschikbaar die wél alle comfort bieden die de verwende Europese kampeerder verlangt. Een extra voordeel van de kampeerbusjes en kleine campers is dat ze bijna op alle parkeerplaatsen zijn toegestaan.

Campervan North America biedt drie verhuurlocaties aan: Las Vegas, Seattle en Bozeman in Montana, het perfecte startpunt voor een rondreis waarbij Yellowstone National Park centraal staat.

Kijk voor camper-aanbiedingen, ook voor wegbrengacties in Amerika en Canada bij World Wide Campers, Travelhome en AmerikaPlus. Rondreizen door Amerika kun je boeken bij Van Verre.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *