Shadow

Groter aanbod aan kleinere campers speciaal voor Europese vakantieganger

Camperreisorganisatie Travelhome ziet een groei in het aanbod van kleinere campers in Amerika voor de verhuur. Dit is opmerkelijk, omdat het aanbod in Amerika sinds jaar en dag gedicteerd werd door grote modellen van tussen 7 tot wel 11 meter lang.

camperreizen

Nadat in Canada al geruimere tijd kleinere verhuurmodellen beschikbaar zijn, volgt Amerika nu ook met modellen van zo’n 4 tot 7 meter. ‘Ook wij zien bij onze klanten de laatste jaren een toenemende vraag naar meer compactere campers,’ aldus Travelhome directeur Perry van der Wiel. “Camperfabrikanten willen aan deze behoefte voldoen door met nieuwe modellen te komen die kleiner en zuiniger zijn.”

Zijn Amerikanen gewend aan grote vans en trucks, Europese vakantiegangers voelen zich vaak wat meer op hun gemak in kleinere voertuigen. Tot de categorie compactere campers behoren onder andere de C20-23 van Road Bear BV, de B-21 en D-22 van Best Time RV en de C19 en nieuwe T17 truck–camper van Cruise America. Vergelijk het aanbod van Travelhome met campers van World Wide Campers, TUI en AmerikaPlus.

Vakantie in een kleinere camper

Voordelen aan het reizen in een kleinere camper zijn onder meer het brandstofverbruik – dat tot een derde lager kan liggen dan de traditionele grotere modellen, het manoeuvreren gaat wat makkelijker, bochten hoeven minder ruim genomen te worden en de betere wendbaarheid is in steden praktischer. Ook passen ze vaak op parkeerplaatsen voor personenauto’s.

Hoewel de afmetingen van deze kampeerauto’s compacter is, blijft de uitrusting uitgebreid. Veelal beschikken ze over een douche en toilet, luifel, koelkast, magnetron, een TV, DVD-speler, airconditioning en slaapplaatsen van 2 tot 4 personen. De nieuwste campertypes kunnen gehuurd worden in populaire vertrekbestemmingen als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco en de C-19 is reeds beschikbaar in meer dan 20 verhuurstations door heel Amerika. De C20-23 van Road Bear RV en de D-22 van Best Time RV zijn inmiddels ook beschikbaar.

Een leuke aanwinst in het compacte segment voor beginners is de nieuwe T17 van Cruise America. De auto is 4 meter 75cm lang en slechts 2 meter en 8cm breed. De camper biedt plaats aan maximaal 3 personen en heeft een groot hoogslaperbed, douche/wc, airco, magnetron en een krachtige Ford 8-cilinder motor. Het vakantiehuis op wielen is tevens voorzien van een achteruitrijcamera, batterij-besparende led-verlichting en usb-opladers.

Campers voor backpackers

Voorloper in het aanbieden van mini kampeerauto’s is het bedrijf Jucy dat in 2001 in Nieuw Zeeland startte met het verhuren van de meest compacte campervan voor backpackers. In Amerika bieden ze in Las Vegas, Los Angeles en San Francisco de karakteristieke groen/paarse Jucy Champs stationwagens aan met een daktent. Camperaars die toch liever een balzaal-op-wielen prefereren, kunnen via Travelhome een AF34 motorhome huren van El Monte RV. Deze camper is bijna 11 meter lang, beschikt over een slide-out om het woongedeelte te vergroten en is van alle moderne gemakken voorzien. Op te halen in onder meer Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Miami, Chicago, New York en Denver. Meer nieuws over campervakanties.

Lees ook onze reisreportage: Met de camper langs Utah’s Mighty Five.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *