Shadow

TravelXL gaat voor verdere groei

Met ingang van 01 maart lanceert TravelXL twee nieuwe vormen van samenwerking voor de reisretail. Naast het volledige partnership, als aandeelhouder met aandeel, kunnen reisbureaus nu ook samenwerken als powered by TravelXL’ of deelnemer worden van de nieuwe XS formule van TravelXL.

Tussen beide vormen zit een groot verschil. Zo biedt de versie ‘powered by TravelXL ’ bijna gelijke voordelen als het volle partnership. Hierbij is het mogelijk de eigen lokale naam en uitstraling te behouden. Zo profiteren deze reisbureaus van de vele onderdelen uit het ontzorgpakket van diensten en producten dat TravelXL biedt.

Bij de XS formule krijgt het reisbureau de beschikking over de basis verkoopmogelijkheden zoals het gebruik maken van inkoop, de ICT faciliteiten (inclusief het TravelXL TravelDesk boeking & vergelijkingssysteem voor Nederlandse touroperators en het Schmetterling boekingssystem ARGUS voor Duitse en Europese aanbieders) en toegang tot de buitenlandse Dynamic Packaging mogelijkheden.

In alle omstandigheden blijven de eigenaren zelfstandig ondernemen, waarbij zij naar keuze volledig gefaciliteerd en ontzorgd worden, kosten besparen en rendement verbeteren.

“Waarom dit initiatief? Wij zijn een groot voorstander van nauwe samenwerking in de reisretail. Ons staan namelijk vele uitdagingen te wachten, waarbij je gezamenlijk meer bereikt dan alleen. Uiteraard blijven onze standaardeisen als financieel gezond te zijn, echt ondernemerschap en een positieve visie over het reisbureau gehandhaafd, daarin doen wij geen concessies”, aldus Ronald Raadsheer, managing partner van de TravelXL Groep. “Zo blijft ook de rayonbescherming voor onze bestaande en ‘powered by’ vestigingen gehandhaafd”.

“Dat de TravelXL Groep succesvol is, blijkt uit het voorlopige omzetcijfer dat in 2018 meer dan 110 miljoen bedraagt. Met onze activiteiten in België en Nederland en een Duitstalige website, leggen wij de fundering voor een nog sterkere groep, die niet alleen voor onze partners maar ook voor de grotere en kleine samenwerkende leveranciers interessant zal zijn om ook in de toekomst mee samen te werken.”

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *