Shadow

Amerika, de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen

Amerika is zo veelzijdig waardoor het zich goed leent voor een reis met kinderen. En dan hebben wij het niet alleen over het ontmoeten van Mickey Mouse in Disneyland. Er zijn zoveel mooie en vooral kindvriendelijke plekken in Amerika. Wij hebben de leukste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezoek met je kinderen in Amerika een indiaans festival zoals hier in Crow Agency, South Dakota © Nico van Dijk
Bezoek met je kinderen in Amerika een indiaans festival zoals hier in Crow Agency, South Dakota © Nico van Dijk

Florida

Met recht op de eerste plaats, want dit is echt de leukste staat om naar toe te gaan met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de attractieparken; Kennedy Space Center, Seaworld, Legoland of Bush Gardens of heerlijk een dagje naar het strand. Florida kent ook vele natuurparken die tours aanbieden voor gezinnen. Genoeg te doen in Florida!

Colorado

Voor de actieve gezinnen is dit een echte aanrader. In deze staat kunt u namelijk de Rocky Mountains vinden waar u allerlei sportieve activiteiten kunt doen zoals raften, fietsen, hiken of paardrijden. Ook zijn er vele wilde dieren te spotten of kunt u grappige streetart bewonderen in het gezellige plaatsje Denver.

San Francisco

Breng een bezoekje aan voormalig gevangeniseiland Alcatraz. Zij bieden zelfs een Nederlandse audiotour, een spannend avontuur voor kinderen. Bij Pier 39 op pontons liggen Californische zeeleeuwen zichzelf op te warmen door de zon, ook leuk om eens naartoe te gaan. De Golden Gate Park is een goed park voor kinderen. Hier kunt u onder meer de California Academy of Sciences vinden en door het regenwoud wandelen. Houdt u van musea, dan is het Children’s Creativity Museum nog een leuk uitje.

New York

In Central Park zit een grote speeltuin en een kleine dierentuin wat erg leuk is voor kinderen. U zou ook het Vrijheidsbeeld en Ellis Island (op dit eiland staat het Vrijheidsbeeld) kunnen bezoeken als tour, erg interessant voor iets oudere kinderen. Ook een bezoekje aan het Empire State building is erg populair, kom alleen wel zo vroeg mogelijk. En vergeet niet de Niagara-watervallen te bekijken.

Ten slotte; de ESTA

Wanneer u naar Amerika gaat, dient u in het bezit te zijn van een ESTA. Dit is een elektronische reistoestemming. Deze is bijvoorbeeld online aan te vragen bij eVisa application services. Dit is een service bureau die u helpt bij het aanvragen van de ESTA. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Nederlandse klantenservice die zij bieden. Ook sturen zij elke ESTA standaard per e-mail naar de klant, controleren zij elke aanvraag handmatig, en hebben zij ingebouwde controles op het aanvraagformulier. Heeft u geen printer? Geen probleem, tegen een kleine meerprijs versturen zij uw ESTA ook per post. Wanneer u niet in het bezit bent van een creditcard kunt u bij eVisa gewoon betalen middels iDEAL. Als u niet in aanmerking komt voor het reizen onder ESTA dan kunt u  uitzoeken welk visum u nodig heeft voor Amerika.

3/5 - (2 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!