Banja Vrucica: wellness en gezondheidstoerisme in Bosnië-Hercegovina

Geplaatst door Redactie op 5 mei 2017 om 16:01 in de categorie Bestemmingen

Bosnië-Hercegovina ligt in het hart van de Balkan maar is nog vrij onbekend bij de internationale reiziger. Het land heeft echter veel geheimen om te ontdekken zoals een rijke cultuurhistorie, pittoreske landschappen met traditionele dorpjes en wijngaarden en een nog ongerepte natuur met talrijke mogelijkheden voor allerlei activiteiten. Daarnaast biedt het land uitstekende condities voor wellness en gezondheidstoerisme dankzij talrijke natuurlijke bronnen en de kwaliteit van het water en de lucht. 

Het wellness- en kuuroord Banja Vrucica is het grootste centrum voor gezondheidstoerisme vanBosnië-Hercegovina en ligt in het noorden van het land, ongeveer 80 km van Banja Luka en 135 km van Sarajevo. Het complex ligt op 230 meter boven zeeniveau in de vallei van de Usora rivier en wordt omringd door heuvels, bossen en de hellingen van de berg Borja die de “longen” vormen van Banja Vrucica. Het toeristische complex heeft een oppervlakte van 75 ha en is enkele kilometers verwijderd van het stadje Teslić. De activiteiten bestaan uit gezondheidstoerisme, wellness-, recreatie- en congrestoerisme.

Banja Vrucica telt 4 hotels met een totale capaciteit van 1000 bedden en het wellnesscomplex heeft verschillende binnen- en buitenzwembaden, sauna’s, massageruimtes en een schoonheidssalon. Je kunt er terecht voor talrijke behandelingen van klassieke ontspanningsmassages en sportmassages tot en met speciale massages met vulkanische stenen of chocolade of behandelingen met geneeskrachtige modder en acupunctuur.  In de prachtige natuurlijke omgeving  vind je daarnaast talrijke mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Bovendien zijn er talrijke culturele bezienswaardigheden in de omgeving zoals het middeleeuwse orthodoxe klooster Liplje, het katholieke klooster Kondžilo en de steden Tešanj and Doboj met talrijke historische monumenten. Je kunt dagexcursies maken naar Banja Luka, de regionale hoofdstad die bekend staat om zijn levendige sfeer en de rafting mogelijkheden op de Vrbas rivier, of Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Hercegovina en een smeltkroes van culturen van oost en west met talrijke bezienswaardigheden.

Banja Vrucica is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig of met de auto. Er zijn 2x per week vluchten met Wizzair van Eindhoven naar Tuzla, dat op minder dan 2 uur rijden van Banja Vrucica ligt. De afstand van Amsterdam naar Banja Vrucica over de weg is ongeveer 1.600 kilometer en de route bestaat vrijwel geheel uit snelwegen. Een Nederlandse of Belgische identiteitskaart is geldig voor reizen naar Bosnië-Hercegovina.

Banja Vrucica: wellness en gezondheidstoerisme in Bosnië-Hercegovina
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.