Shadow

Europa-Park opent zesde themahotel in 2019: Krønåsar

Op de ITB in Berlijn worden de eerste beelden onthuld van het zesde themahotel van Europa-Park, het Krønåsar. Op de grootste reisbeurs van Europa is een maquette te zien van het nieuwe hotel. Het Krønåsar-hotel gaat in 2019 open en wordt gebouwd in Rulantica, de nieuwe waterwereld van Europa-Park.

Krønåsar-hotel in waterwereld Rulantica © Europa-Park
Krønåsar-hotel in waterwereld Rulantica © Europa-Park

Dit waterpark wordt momenteel langs de snelweg A5 gebouwd en ligt op zichtafstand van Europa-Park. Tussen beide attractieparken gaan bussen pendelen. Vanaf de zomer van 2018 kan het hotel al geboekt worden.

Een wezenlijk onderdeel van dit resort wordt het zesde themahotel Krønåsar. Dit viersterren superior hotel wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 gasten, maar waar ook historische vondsten van de fictieve ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Op het eerste gezicht doet het hotel denken aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Bij het Voletarium, de nieuwste attractie in Europa-Park, zijn ook gevels gemaakt die op Nederlandse bouwwerken zijn geïnspireerd. Lees meer over de themahotels en andere verblijven in Europa-Park.

Arrangementen voor Europa-Park inclusief hotel zijn te boeken bij onder meer TUI en De Jong Intra.

Ontspannen in Noordse stijl

Het nieuwe themahotel met 7 verdiepingen laat dromen van grote en kleine ontdekkers uitkomen. Voor hen staan 277 kamers ter beschikking en 27 suiten (van 57 tot 89 m2). Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de gasten van Krønåsar een exclusieve toegang tot Rulantica. In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Het fine dining restaurant heeft als bonus nog een Chef’s Table waarbij maximaal 20 personen tijdens het diner een exclusieve kijk in de keuken hebben. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen (130 zitplaatsen). Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants (360 extra zitplaatsen) kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van Rulantica. Op de begane grond is ook een café met nog eens 60 zitplaatsen.

Duitslands grootste hotel resort

Met de bouw van Krønåsar komt het beddenaantal op 5.800. Voor de hotelgasten worden op het totale terrein 720 parkeerplaatsen aangelegd (incl. 10 laadstations voor elektrische wagens). In het hotel komen eveneens twee ruimtes die de afdeling Confertainment kan gebruiken voor evenementen van zakelijke gasten.

Rulantica is niet alleen de grootste investering van de eigenaarsfamilie Mack, het is ook de grootste investering van een privé-onderneming in de regio. Zoals alle andere projecten realiseert de familie het project zelf en zonder subsidie. Voor de bouw heeft de familie Mack twee familiebedrijven uit de regio in de arm genomen.

3.7/5 - (3 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!