Shadow

Düsseldorf voor één dag Japan

japanOp zaterdag 17 mei transformeert  voor het dertiende opeenvolgende jaar de binnenstad van Düsseldorf voor een dag in een replica van Japan. Tijdens ‘Japan Dag’  staat de Japanse samenleving en cultuur centraal door middel van tal van festiviteiten, kraampjes, optredens, proeverijen en shows.

Culinaire proeverijen met sushi en tempura, dans, kalligrafie, manga stands, kimono’s passen, origami, sport demonstraties als samoerai en sumoworstelen en ruime aandacht voor Japanse stripverhalen en –figuren geven bezoekers een dag een blik in de intrigerende Japanse cultuur. Langs de Rijnpromenade staan 60 informatie- en demonstratiestands en op drie podia vinden overdag en ’s avonds  voorstellingen plaats. Als klap op de vuurpijl wordt het evenement om 23.00 uur afgesloten met een zeer spectaculair Japans vuurwerk.

Grootste Japanse gemeenschap

Het is niet verwonderlijk  dat de Japan-dag hier gehouden wordt, aangezien in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen de grootste Japanse gemeenschap van Europa woont.
Langs de Rijnoever staan zo’n 60 kraampjes opgesteld met vele Japanse producten en waren. Op het podium op de Johannes-Rau-Platz worden de hele dag door naast kyudo boogschieten ook verschillende andere Japanse vechtsporten gedemonstreerd waaronder sumoworstelen, aikido, laido en naginata.
Ieder jaar bezoeken duizenden bezoekers uit binnen en buitenland de Japan-Dag uitgedost in Japanse kledij om mee te dingen in de ‘cosplay’ kledingwedstrijd die vanaf 14.00 uur te zien is op het podium aan de Mannesmannufer boulevard. Om 16.00 uur wordt op het de winnaar bekendgemaakt.  Op hetzelfde podium zijn ook optredens van onder meer Strawberry Sundae Maids, Bait en de band Ongaku no Kara.
Om 23.00 uur wordt het festijn afgesloten met indrukwekkend vuurwerk. Het duurt 25 minuten en het thema dit jaar is ‘Japan in vier jaargetijden. Boek je treintickets naar Dusseldorf.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!