Shadow

D-Reizen fuseert met VakantieXperts

D-reizen en RT/Raiffeisen Touristic Netherlands (RTN) laten vandaag weten dat hun reiswinkelorganisaties volledig gaan fuseren. RTN opereert met reiswinkels onder de namen VakantieXperts en Thomas Cook in Nederland.

d-reizenfusie

Na de recente overname in 2013 van 80 Globe reisbureaus van de failliete Oad-Groep door D-reizen vindt hiermee opnieuw een belangrijke consolidatie in de Nederlandse reisbureauwereld plaats. Alle winkels van D-reizen, VakantieXperts en Thomas Cook worden verenigd in D-RT Groep B.V. Dit bedrijf met circa 500 reiswinkels en een verwachte jaaromzet van 700 miljoen euro wordt dan naar eigen zeggen marktleider in Nederland.

Die laatste claim lijkt voorbarig. TUI Nederland claimt met anderhalf miljoen vakantiegangers en een omzet van 1,7 miljard euro in 2013 marktleider te zijn op de Nederlandse markt.

D-RT Groep B.V. wordt onderdeel van RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH, de Duitse reisonderneming, die behalve in Nederland ook actief is in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg met in totaal circa 7.500 reisbureaus.

Van den Broek

De eigenaar van D-reizen (Familie Dirk van den Broek) blijft na de fusie als aandeelhouder betrokken bij de onderneming van D-RT Groep B.V., maar zal geen beleidsbepalende invloed meer uitoefenen op de nieuwe onderneming.

RTG maakt onderdeel uit van de Raiffeisenbank die in de 19e eeuw door Friedrich Wilhelm Raiffeisen werd opgericht om de plattelandsbevolking via een cooperatie aan goedkoop krediet te helpen. Het hoofdkantoor van D-RT Groep B.V. komt in het huidige kantoor van D-reizen te Hoofddorp.

TUI

Door de overname, die volgens VX-oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink al jaren in voorbereiding is, hebben Duitse reisconglomeraten nu een fors deel van de Nederlandse reismarkt in handen. TUI Nederland, eigenaar van merken als Arke, Kras, Club Robinson en Holland International, is onderdeel van het Duitse Tui International.

5/5 - (1 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!