Shadow

Duitsland profiteert van korte wintersportvakanties

Duitsland heeft Frankrijk de afgelopen winter ingehaald als het gaat om populairste bestemmingen voor skivakanties door Nederlandse wintersporters. Van de 1.015.000 wintersportvakanties die Nederlanders in de winter van 2016-2017 boekten, gingen er 176.000 naar Duitsland (17 procent) en 142.000 (14 procent) naar Frankrijk. Oostenrijk bleef echter veruit het populairste wintersportland onder de Nederlanders.

Zugspitze Seilbahn © screenshot video Zugspitze.de
Zugspitze Seilbahn © Zugspitze.de

NBTC-NIPO verklaart de tweede positie van Duitsland als wintersportbestemming voor Nederlanders uit het stijgende aantal korte vakanties en de toegenomen vakantiefrequentie. “Het grote voordeel van Duitsland is natuurlijk de nabijheid”, aldus Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Nederland, tijdens een persbijeenkomst. “De Duitse wintersportgebieden liggen gemiddeld op zes uurtjes rijden vanaf Utrecht.” Populairste wintersportgebied bij de Nederlanders? Dat zijn Sauerland, met name Winterberg en Willingen, die ook wel bekend staan als de Dutch Mountains. Ook naar het Sauerland? Boek dan een verblijf in Landal Winterberg. Dit vakantiepark ligt aan de piste!

Daarnaast voelen veel Nederlanders zich aangetrokken tot het kleinschalige aanbod dat zich perfect leent voor families met kleine kinderen en senioren, die niet uitsluitend willen of kunnen skiën. Bovendien zijn de skipassen in de kleinere Duitse skigebieden goedkoper dan in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

Investeringen in de Duitse skigebieden

De afgelopen jaren is er in de Duitse skigebieden miljoenen geïnvesteerd in verbetering van liften en besneeuwingsinstallaties. In het Sauerland is sinds de eeuwwisseling meer dan honderd miljoen euro geïnvesteerd, waarvan vijf miljoen in het afgelopen jaar. En de Zugspitze, Duitsland’s hoogste berg bij Garmisch-Partenkirchen op de grens met Oostenrijk, heeft een nieuwe kabelbaan gekregen. Je kunt nog steeds met de tandradbaan door de berg naar de gletsjer, maar nu dus ook met gondels die voorzien zijn van een glazen bodem. De Seilbahn Zugspitze is de hoogste en grootste gondel ter wereld. De cabines kunnen 580 wintersporters per uur vervoeren en gaan op 22 december voor het eerst open. De bouw va de Seilbahn Zugspitze heeft drie jaar geduurd. Het skigebied Zugspitze gaat al op 17 november open.

Bekijk de bouw van de nieuwe Seilbahn Zugspitze

3/5 - (2 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!