Duitsland: meer dan 121 miljoen overnachtingen in 2030

Geplaatst door Redactie op 1 december 2014 om 13:55 in de categorie Bestemmingen

Het toerisme naar Duitsland zal ook in de komende jaren sterk blijven groeien: voor het eind van het volgende decennium is een stijging mogelijk van de huidige 67,8 miljoen (stand 2013) naar 121,5 miljoen buitenlandse overnachtingen. Hierbij zijn kampeerders niet meegerekend. Dit betekent een groei van bijna 80 procent.

© DZT/Buero Gaff Adenis

© DZT/Buero Gaff Adenis

Deze prognose, waarin rekening is gehouden met verschillende scenario’s, presenteerde de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) onlangs tijdens een speciale bestuursvergadering. “Met de huidige prognose heeft DZT een goede basis gecreëerd om de huidige strategie in dezelfde lijn door te ontwikkelen”, verklaart Klaus Laepple, voorzitter van de bestuursraad van de DZT. “De uitkomsten van het marktonderzoek bevestigen de koers van de DZT en leggen de lijnen voor de benodigde investeringen in toekomstige marketingactiviteiten”, vervolgt Laepple.

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT, legt uit: “Onze vorige prognose uit 2010 was gebaseerd op de overnachtingsontwikkeling van 1995 tot 2009 en rekende voor 2020 op een mogelijk volume van 80 miljoen buitenlandse overnachtingen. Voor het jaar 2030 tonen onze analyses een aanhoudende sterke groei, in overeenstemming met de rekenmodellen van UNWTO: gebaseerd op een jaarlijkse groei van 3,5 procent is een potentieel mogelijk van 121,5 miljoen inkomende overnachtingen.”

Sharing is caring!

Comments are closed.