Duitsland mikt op gehandicapte toerist

Geplaatst door Redactie op 1 december 2014 om 13:50 in de categorie Bestemmingen

Duitsland wil de komende jaren letterlijk en figuurlijk meer toegankelijk worden voor mensen met een handicap, ouderen en gezinnen met jonge kinderen. Dat maakte Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale fuer Tourismus bekend.

© Kurverwaltung Langeoog/ Klaus Kremer

© Kurverwaltung Langeoog/ Klaus Kremer

Volgens recent onderzoek van het marktonderzoeksinstituut GfK zijn in Europa zo’n 140 miljoen mensen met een concrete behoefte aan barrièrevrijheid. Hiervan ging ongeveer de helft in 2012 op reis binnen Europa. “We zien sterke groeimogelijkheden binnen het barrièrevrije toerisme”, verklaart Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT. “Alleen al de mensen met een beperking in de vermogende leeftijd tussen 15 en 64 jaar, meer dan een derde van de markt, ondernemen jaarlijks zo’n 340 miljoen dagtripjes en reizen met overnachting. Hierbinnen is een licht stijgende tendens merkbaar. De groep van 64-plussers genereert daarnaast ook nog eens 450 miljoen reizen. Door de demografische ontwikkeling is voorspelbaar dat dit segment in de komende jaren sterk zal groeien, tot circa 520 miljoen reizen in het jaar 2020.”

Aanbod voor gehandicapten in Duitsland

De onlangs gepubliceerde GfK-studie ondersteunt het besef dat een barrièrevrij aanbod de interesse van oudere en beperkte reizigers duidelijk verhoogt. Indien een groot deel van het aanbod barrièrevrij is, kunnen een extra 280.000 reizen vanuit Europa naar Duitsland gegenereerd worden.

Herkenningstekens

De DZT werkt mee aan een breed opgezet project van het Duitse Ministerie voor Economie en Energie (BMWi), dat moet zorgen voor eensluidende kwaliteitscriteria en een eenduidig herkenningsteken voor barrièrevrije aanbieders. In het kader van dit project wordt een systeem ontwikkeld voor de certificering, trainingsmaatregelen en landelijk geldende herkenningstekens.

Barrierevrij toerisme in Duitsland

De marketing van de DZT voor het thema ‘barrièrevrij toerisme’ behelst de identificatie van aanbieders op de markt, de keuze voor passende platformen en werkgebieden en de analyse van actuele ontwikkelingen. Op basis daarvan biedt zij de partners binnen het Duitse toerisme handvatten om internationaal promotie te maken voor hun barrièrevrije aanbod en dienstverlening.

Dag van het Barrièrevrije Toerisme 2015

Op grond van een besluit van de Duitse regering organiseert de DZT op vrijdag 6 maart 2015 weer een Dag van het Barrièrevrije Toerisme op de ITB in Berlijn. Dit doet de DZT samen met NatKo en andere projectpartners.

Op vakantie? Check eerst de beoordelingen van je accommodatie!

Duitsland mikt op gehandicapte toerist
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.