Shadow

Duitsland investeert in wintersport

Steeds meer Nederlanders ontdekken Duitsland als wintersportbestemming. “Doorslaggevend zijn hierbij de nabijheid, ruimte, afdalingen voor alle niveaus en het grote aanbod rondom de pistes, zoals de mogelijkheden voor winterwandelen en rodelen”, aldus Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau.

skien in Duitsland op de Zugspitze
Skiën op de Zugspitze op de grens van Duitsland en Oostenrijk.

Om wintersport in Duitsland extra onder de aandacht te brengen, heeft het Duits Verkeersbureau een geheel vernieuwde wintersport-microsite gelanceerd. Daarop worden voor het inmiddels vierde achtereenvolgende jaar twintig Duitse wintersportregio’s uitgebreid belicht, van het bij Nederlanders zeer geliefde Winterberg tot de sneeuwzekere pistes in Beieren.

Nieuwe skiliften in Oberjoch

Voor het nieuwe seizoen investeerde bijvoorbeeld Oberjoch, het hoogst gelegen ski- en bergdorp van Duitsland in de Beierse Allgaü, 23 miljoen euro in drie nieuwe stoeltjesliften en energiebesparende technieken voor kunstmatige besneeuwing. Vijfentwintig jaar na de Duitse hereniging ligt ook het Thüringer Woud klaar om ontdekt te worden door de Nederlandse wintersporters. Met honderden kilometers aan loipes is dit gebied een paradijs voor langlaufers. En wie wil trainen als een professional kan terecht in de Skitunnel, een sporthal met olympische proporties. En ook deze winter wordt het WK Snowboarden wederom in Winterberg in het Sauerland gehouden.

Duitsland kent van oudsher veel kleinschalige skigebieden waar natuur- en winterbeleving voorop staat.

Meer over Duitse skigebieden op Skigebiedengids.nl.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!