Shadow

Duitsland al tien jaar populairste buitenlandse bestemming voor Nederlanders

© DZT/Buero Gaff Adenis

Duitsland is voor het tiende jaar op rij de populairste buitenlandse vakantiebestemming van Nederlanders, zo blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO. De diversiteit in landschappen en cultuur, bijzondere tradities, bruisende steden, culinaire klassiekers dan wel verrassingen en activiteiten voor iedereen, zorgen er voor dat steeds meer Nederlandse vakantiegangers Duitsland ontdekken.

Met opnieuw een nummer 1 positie in de Top-10 buitenlandse vakantiebestemmingen van het NBTC-NIPO is Duitsland voor de tiende keer op rij het favoriete buitenlandse vakantieland van Nederlanders. Maar liefst 3,52 miljoen vakanties werden er in 2016 door Nederlanders naar Duitsland ondernomen, een toename van 4,3 procent.

De afgelopen tien jaar groeide het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland met totaal 20 procent, zo laten ook de cijfers van het Statistisches Bundesamt zien. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau wijt de goede positionering aan een aantal stabiele succesfactoren: ,,Het vakantieland Duitsland is makkelijk te bereiken, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en leent zich naast de populaire stedentrips ook uitstekend voor langere vakanties. Uit de cijfers van het NBTC-NIPO blijkt dat 44% van de Nederlanders langer dan zes dagen in Duitsland op vakantie ging.”

Reislust naar Duitsland blijft groeien

Uiteraard wordt ook vooruit gekeken. Het Duits Verkeersbureau verwacht dat de reislust naar Duitsland blijft groeien, maar wil Duitsland zijn toppositie behouden, dan moet het vakantieland net als alle andere bestemmingen rekening houden met een aantal belangrijke trends.

Boek een bungalow in een vakantiepark in Duitsland of een treinticket naar een van de Duitse steden.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!