Shadow

Deze treinreis door Europa moet je gemaakt hebben

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, mogen we weer met mondjesmaat reizen – naar bepaalde landen binnen de EU of de Schengenzone. Vliegen is nog even een gedoe (en ook niet heel duurzaam). Maar daar hebben we een oplossing voor: deze schitterende treinreis waarop je je aan de mooiste landschappen vergaapt.

Zwitserland is bij uitstek een treinenland. En een vakantie met de trein in Zwitserland wordt nu nog aantrekkelijker aangezien je nu weer vanuit Nederland met de nachttrein naar Zwitserland kunt. Bovendien wordt de Swiss Travel Pass, waarmee je in het openbaar vervoer in Zwitserland kunt reizen, vanaf 1 januari 2022 twintig procent goedkoper.

Glacier Express © Andreas Stutz op Unsplash
Glacier Express © Andreas Stutz op Unsplash

Geen stress: ga verzekerd op reis

In deze onzekere tijden is het extra belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. In het buitenland kan altijd iets misgaan, hoe voorzichtig je ook bent. Maar met een reisverzekering kun je je heel wat geld en kopzorgen besparen. Zijn je koffers al gepakt maar ben je onverzekerd? Geen nood. Een kortlopende reisverzekering kun je zelfs op de dag van vertrek nog afsluiten.

Daarnaast is het ook verstandig om een annuleringsverzekering te hebben. Hiermee kun je (een deel van) je reiskosten terugkrijgen als je geboekte reis onverwacht niet door kan gaan. Of als je reis afgebroken moet worden. Wel zo’n geruststellend idee.

Panoramische reis langs Zwitserse landschappen

De rondreis met de Glacier Express staat bekend als een van de mooiste treinreizen ter wereld. En dat is niet zo gek. Want tijdens deze railtour kom je met ‘s werelds langzaamste sneltrein langs de meest sprookjesachtige vergezichten.

Van alpen tot gletsjers

Vanuit St. Moritz reis je langs Disentis naar Zermatt – in zo’n 7.5 uur leg je ruim 275 km af. Zo’n 291 bruggen, 91 tunnels en de 2033 meter hoge Oberalppas later, kom je tot stilstand in Zermatt, waar je uitkijkt over de grandioze Matterhorn.

De comfortabele sneltrein is voorzien van reusachtige ramen en een glazen plafond zodat je de natuur in haar volle glorie kan aanschouwen. Verwacht afwisselende en ongerepte natuurgebieden: van alpenweiden, rotswanden en bergtoppen met eeuwige sneeuw tot ravijnen, meren, rivieren en gletsjers. Met als bonus, ‘de Grand Canyon van Zwitserland’: de Rheinschlucht.

Driedaagse reis door Zwitserland

Tijdens deze tour reis je over de Albulaspoorlijn, een bijzondere spoorlijn die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Je kunt deze treinreis als een driedaagse rondreis boeken, met overnachtingen in drie-, vier- of vijfsterrenhotels. Langer genieten? Verleng dan je reis.

Tip: Ga je met de auto naar Zwitserland? Zorg dan dat je tijdig een vignet aanvraagt. En bekijk hier waar je in Zwitserland files kunt verwachten.

Reisadvies Zwitserland

Voor reizen naar Zwitserland geldt momenteel code ‘geel’. Dit houdt in dat vakantiereizen toegestaan zijn, maar dat er wel veiligheidsrisico’s zijn waar je op moet letten. Zwitserland laat toeristen toe, maar je kan aan de grens gecontroleerd worden op symptomen.

Ook in Zwitserland zijn de coronamaatregelen versoepeld. Maar houd er rekening mee dat bij een nieuwe uitbraak de lokale situatie ineens kan veranderen. Volg – voor je eigen veiligheid en die van anderen – altijd de Nederlandse en lokale coronaregels. Actuele reisadviezen vind je op de website Nederland Wereldwijd of in ons overzicht van negatieve reisadviezen.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.