Shadow

Holland America Line verkoopt vier schepen

Het nieuws over de verkoop van vier schepen van de Holland America Line zorgde vandaag voor veel reuring op social media. De maatschappij maakte bekend dat per direct de Amsterdam, de Rotterdam, de Maasdam en de Veendam worden verkocht.

Holland America Line cruises Rotterdam
©PR HAL

Voor de Maasdam en de Veendam is de overdracht naar de nieuwe eigenaar al in augustus 2020. De Amsterdam en de Rotterdam gaan in het najaar naar een andere eigenaar. Holland America Line wil niet zeggen wie de kopers van de schepen zijn.

De verkoop van een aantal schepen van Holland America Line is onderdeel van een serie kostenbesparingen bij moedermaatschappij Carinival Corporation. Dat is behalve van Holland America Line ook eigenaar van onder meer Costa Cruises, Aida Cruises, ultraluxerederij Seabourn, P&O Australia, P&O Cruises, Cunard en Carnival. Sinds het uitbreken van de coronacrisis lijdt de maatschappij elk kwartaal miljarden verlies. Dat leidde tot een grootscheepse reorganisatie waarbij onder meer de topmannen van Holland America Line en Seabourn de laan uit vlogen.

Sinds een week heeft Holland America Line weer een nieuwe topman in de persoon van Gus Anthorcha. Na de verkoop houdt Holland America Line nog tien schepen over. Nummer 11, de Ryndam, is momenteel in aanbouw.

De verkoop van de schepen betekent dat een deel van al gereserveerde cruises worden omgeboekt naar andere schepen, maar ook dat er cruises geannuleerd worden die gepland waren met een van de vier schepen.

Lees meer over deze verkoop, de wijzigingen en annuleringen en ander cruisenieuws op decruisegids.nl

Cruisen op de Holland America Line

Wil je een cruise boeken op een van de andere schepen van Holland America Line? Dat kan bij onder andere bij Cruisewinkel en Cruisereizen.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.