Shadow

De Wildkogel-Arena wandelzomer: Veilig de bergen beleven in het hart van de Kitzbüheler Alpen

Met meer dan duizend kilometer aan wandelroutes in Nationaal Park Hohe Tauern en de beste bergliften voor in de zomer heeft de Oostenrijkse Wildkogel-Arena een paar ijzersterke troeven in handen voor liefhebbers van een actieve vakantie in de schitterende natuur. En of je nu op pad gaan met klein kinderen, of de hoogste toppen wilt bedwingen, het kan allemaal.

Wandelen in de Wildkogel-Arena: Weergaloze vergezichten en goede bergrestaurants. © Wildkogel - Arena Neukirchen & Bramberg
Wandelen in de Wildkogel-Arena: Weergaloze vergezichten en goede bergrestaurants. © Wildkogel – Arena Neukirchen & Bramberg

Oostenrijk opent vanaf 19 mei de grenzen voor buitenlandse toeristen en hoewel het Nederlandse reisadvies voor Oostenrijk voor rond die tijd nog niet bekend is, zullen veel mensen alvast plannen maken voor hun zomervakantie. De Wildkogel-Arena in het Oostenrijkse Salzburgerland biedt gasten deze zomer enorm veel redenen om in beweging te komen en die coronakilo’s kwijt te raken. Op een veilige manier wandelen in de bergen kun je genieten van de natuur, frisse lucht ademen, lekker bewegen en toch veilig afstand houden van anderen.

Relaxed de bergen in met de beste zomerliften van Oostenrijk

Wandelen in de bergen betekent niet automatisch zwaar klimmen en klauteren, integendeel. De zomerliften van de Wildkogel-Arena behoren tot de beste Oostenrijkse bergliften voor in de zomer. Het keurmerk wordt alleen verleend aan bergliften die gasten unieke vakantiebelevenissen, een gevarieerd aanbod en attracties te bieden hebben.

Bergwandelen met kinderen

Vanuit de dorpen Neukirchen en Bramberg brengen de Wildkogelbahn en de Smaragdbahn je naar het uitgestrekte, hooggelegen wandelgebied Wildkogel op een hoogte van 2.100 meter. Je bent hier in het hart van de Kitzbüheler Alpen. Bij beide bergstations beginnen diverse wandelroutes waarvan er en-kele zelfs geschikt zijn voor kinderwagens. Met de gastenkaart kunt u bij het VVV-kantoor gratis buggy’s en kinderdragers lenen.

Ontspannen naar beneden glijden op een van de glijbanen in de Rutschenweg. © Wildkogel - Arena Neukirchen & Bramberg
Ontspannen naar beneden glijden op een van de glijbanen in de Rutschenweg. © Wildkogel – Arena Neukirchen & Bramberg

De bergstations vormen het ideale startpunt voor panoramische wandelingen op de Zirbenrundweg, de Wildkogel Seen-rundweg, de Smaragdbahnweg of de Panoramaweg. Deze laatste start vanaf het bergstation van de Wildkogelbahn (2.091 m) en leidt over een pad met prachtige uitzichtpunten naar het tussenstation (1.644 m). Hier sluit de zorgvuldig aangelegde ‘Rutschenweg’ op deze route aan. Op deze route bevinden zich tien roestvrijstalen glijbanen van 22 tot 53 meter lang die voor tempo zorgen. Vanaf het eindpunt bij Gasthof Stockenbaum bereikt u Neukirchen in ongeveer 45 minuten via een aangenaam wandelpad.

Mountainkarten: avontuurlijk de berg af in een kart

Wie het wandeltempo naar beneden te traag vindt, kan via de Smaragdbahn naar boven gaan, naar het begin van de mountainkartbaan. Met stevige, all-terrain driewielerkarts gaat u over een bochtenrijk parcours van 4 kilometer lang naar beneden. Verreweg een van de beste belevenissen op de Wildkogel die roept om herhaling. Maar er zijn ook nog andere manieren om vanaf het bergstation van de Smaragdbahn weer in het dal te komen. Een tip is de Smaragdbahnweg, die naar het tussenstation van de Smaragdbahn leidt. De BB Wildkogel-app is de gratis begeleider van de Wildkogel-bergliften met live-informatie uit de Wildkogel-Arena.

Lees ook:

Stil genieten op de zonnige zijdes en in de dalen van het Nationaal Park

De dalen Trattenbachtal, Dürnbachtal en Mühlbachtal bieden onbeschrijflijke Tauern-uitzichten op de overzijde van het dal van het Nationaal Park Hohe Tauern. Er zijn verschillende leer- en themapaden in de Wildkogel-Arena. Het leerpad Seebach naar de idyllische Seebachsee meer is bijzonder aan te bevelen voor wandelaars met een goede conditie die op zoek zijn naar rust.

Zoeken naar smaragden

Wie ‘steenrijk’ wil worden, neemt in het Nationaal Park Hohe Tauern de Smaragdweg naar het Habachtal, de enige plek in Europa waar nog smaragden kunnen worden gevonden. Twee keer per week worden daar begeleide mineralen-excursies aangeboden waarbij naar smaragden wordt gezocht.

Hangbruggen, watervallen en mijnmuseum

Een echte belevenis is de Venedigerweg met een indrukwekkende hangbrug van 60 meter, kinderweides en stempelstations, waar kinderen worden uitge-nodigd om uit te rusten en te spelen. Adembenemend mooi is het natuurmonument Untersulzbach waterval in een 80 meter diepe kloof aan het begin van het Untersulzbachtal dal. Wie de weg vervolgt, komt bij de Geolehrweg ‘Blik door het Tauern-venster’ en bij het mijnmuseum Schaubergwerk Hochfeld.

Wandelen op topniveau tijdens gletsjertochten

Twee jaar geleden werden de dalen Ober- en Untersulzbachtal door de International Union for Conservation of Nature (IUCN) als beschermd natuur-gebied erkend. In het gebied bevinden zich meer dan 25 bergen met een top van 3.000 meter of hoger en 17 gletsjers. Het hoogste punt is de 3.657 meter hoge top van de Großvenediger. De veeleisende tocht in het hooggebergte naar de hoogste top van het Salzburger Land is een van de bekendste en populairste bergtochten in de oostelijke Alpen. Onder de top ligt de natuurlijke habitat van steenbokken, gemzen, marmotten en lammergieren.

En wandelaars met een voorkeur voor insider-tips ontdekken in het Obersulzbachtal dal vele waardevolle bestemmingen: zoals de imposante gletsjermorenes en het gletsjermeer, waaromheen u op het gletsjerpad in het Obersulzbachtal dal kunt wandelen. U kunt ook onder begeleiding van nationale parkrangers of gediplomeerde wandel- en berggidsen een intense ervaring beleven naar de toppen van de Venediger- en Glockner-bergketens. De honger naar de ultieme bergbeleving wordt gestild door de Keeskogel, Larmkogel, Dreiherrenspitze, Hoher Gabler, Großer Geiger, Großvenediger of Großglockner (3.798 m), de hoogste berg van Oostenrijk.

Alle informatie over tochten, hutten en het weer vindt u op www.wildkogel-arena.at en in de gratis app ‘Erlebnis Natio-nalpark’. Nadat u de gegevens hebt gedownload, kunt u ze ook offline gebruiken.

Nieuw: Hohe Tauern Panorama Trail met tien etappes

De Hohe Tauern Panorama Trail vormt een nieuwe uitdaging voor langeaf-standswandelaars. De route begint bij de Krimmler watervallen en is 150 kilome-ter lang. De route is verdeeld over tien etappes waarbij 14.000 hoogtemeters door de Kitzbüheler Alpen worden overbrugd. Het Tauern-panorama tijdens de route is overweldigend. Tientallen toppen van drieduizenders vormen het decor van deze bergervaring. Tijdens de Hohe Tauern Panorama Trail moet dagelijks zes tot zeven uur worden gewandeld. Daarom is deze route alleen geschikt voor ambitieuze wandelaars. U kunt gebruik maken van een bagageser-vice. Voor gezinnen en beginners is de zogenaamde ‘Sonnenweg’ ideaal. Deze lichte variant van de Hohe Tauern Panorama Trail op middelhoge hoogte is on-derverdeeld in vijf etappes, die ook bij slecht weer, plotselinge weersverande-ringen of tijdens seizoensgebonden daluren gemakkelijk te bewandelen zijn.

Veel voordeel met de Nationalpark Sommercard

 Wandelaars bij de Smaragdbahn. Een rit met de Smaragdbahn of de Wildkogelbahn is gratis met de Nationalpark Sommercard © Wildkogel - Arena Neukirchen & Bramberg
Wandelaars bij de Smaragdbahn. Een rit met de Smaragdbahn of de Wildkogelbahn is gratis met de Nationalpark Sommercard © Wildkogel – Arena Neukirchen & Bramberg

De Nationalpark Sommercard is een extra joker die u kunt inzetten voor onge-veer 60 aanbiedingen voor alle natuurbelevenissen in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern: inbegrepen zijn bijvoorbeeld de Krimmler watervallen en waterwereld, het museum in Bramberg en het Nationaal Park Centrum in Mittersill, evenals een rit met de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn. Absolute hoogtepunten, die voor kaarthouders inbegrepen zijn, zijn de ritten over de Großglockner Hoogalpenstrasse en de Gerlos Alpenstrasse.

Bij de Nationalpark Sommercard is het dagelijks gebruik van al het lokale en openbaar vervoer inbegrepen, inclusief de Pinzgauer stoptrein, de openbare busdiensten en enkele wandeltaxi’s, zodat ook de auto even rust krijgt. Bovendien krijgt u korting op veel excursies. De Nationalpark Sommercard is bij 150 partnerbedrijven van alle categorieën in Neukirchen en Bramberg bij de kamerprijs inbegrepen.

Op stap met de nieuwe e-liner

De Wildkogel-Arena is partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma en geeft met de nieuwe e-liner (elektrische trein) het goede voorbeeld om mobiliteit klimaatvriendelijker vorm te geven. Grote en kleine gasten worden milieuvriende-lijk en comfortabel naar de startpunten van het WildkogelAktiv-programma gebracht. De reis alleen is al een belevenis. Door de grote panoramavensters kunt u namelijk genieten van een prachtig uitzicht op de fascinerende omringen-de bergen.

Alle informatie over zomervakanties en wintersport in de Wildkogel Arena is te vinden via de Nederlandstalige website van het verkeersbureau van Wildkogel Arena. Meer informatie over Nationalpark Hohe Tauern is via deze website te vinden.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.