Shadow

De herfst: elke weekend wel ergens koopzondag in Duitsland

In Duitsland zijn ze heel zuinig als het gaat om het openen van de winkels op zondag. In de meeste gemeentes mogen de winkels niet meer dan 4 zondagen per jaar open zijn. Geen wonder dat veel plaatsen dan van de gelegenheid gebruikmaken om er een heel gezellig winkelevenement van te maken. Vaak met braderie, muziek, lekkere Duitse worsten en een vers getapt glaasje bier. Gelukkig hebben ze niet allemaal tegelijk hun koopzondag. Dus deze herfst kan er elke zondag weer in een andere stad worden geshopt.

‘Fanfare, vlammen, vuurwerk’ in Ahaus

Weekend van 4 en 5 oktober 2014:

Een bijzonder sfeervol evenement, waarbij een groot lichtspektakel wordt gecombineerd met klassieke muziek en vuurwerk, vindt plaats in Ahaus. De barokke waterburcht krijgt door de magische zee van licht een totaal andere aanblik. Zo wordt de toch al fraaie omgeving nog schitterender. Op zondag 5 oktober openen de winkels van 13 – 18 uur hun deuren. Bovendien worden er verschillende kinderactiviteiten, een MINI-proefritactie en een pompoenwedstrijd georganiseerd.

Hamalandtag in Vreden

Zondag 12 oktober 2014
Hamaland, zo heette het graafschap rondom Vreden in de Karolingische tijd. Op zondag 12 oktober vanaf 11 uur is het weer Hamalandtag. Tijdens deze koopzondag bieden de winkeliers uit Vreden hun waren ook in marktkraampjes aan. Voor kinderen is er een leuk animatieprogramma. De autodealers presenteren de nieuwste modellen. Zo is er voor jong en oud, man of vrouw, meer dan genoeg te doen.

Kiepenkerlweekend in Stadtlohn

Het weekend van 18 en 19 oktober 2014

Kiepenkerlmarkt
© Grensoverschrijdend Bureau voor Toerisme

In het weekend van 18 en 19 oktober is het Duitse stadje Stadtlohn weer in handen van de ‘Kiepenkerle’ en boerinnen. Deze marskramers met hun mand op de rug trokken vroeger door het Münsterland en zijn inmiddels echte symboolfiguren van de regio. Zij verkochten niet alleen hun waren, maar verspreidden ook het laatste nieuws. Tijdens het Kiepenkerlweekend trekken meer dan 100 Kiepenkerle en boerinnen in klederdracht naar de markt in Stadtlohn. Een gezellig feest voor iedereen. Op zondagmiddag zijn de winkels open.

Oedinger Herfst-Mijl – koopzondag in Südlohn

Zondag 26 oktober
Het hele jaar door is de Jakobistraße / Winterswijker Straße in Südlohn gewoon de straat die het plaatsje verbindt met Winterswijk. Op zondag 26 oktober wordt de straat echter omgetoverd in de ‘Herbstmeile’: dat wil zeggen dat alle winkels van 13 tot 18 uur geopend zijn en er tal van leuke activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd.

Remigiuszondag in Borken

Zondag 26 oktober 2014
De koopzondag in Borken heeft een lange traditie en wordt ook wel ‘mantelzondag’ genoemd, omdat de plattelandsbevolking na de oogst eindelijk tijd had om nieuwe kleren voor de winter te kopen. De winkels in de gezellige binnenstad zijn geopend van 13 tot 18 uur. Op de boerenmarkt, die al om 11 uur open is, zijn heerlijke streekproducten te koop.

Kijk voor meer tips en koopzondagen in de grensstreek op: www.grensbelevenis.nl/nl/winkelen/koopzondagen/

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!