Shadow

Gastronomades, het Lekkerste Evenement uit Poitou Charentes

GastronomadesHet laatste weekend van november is Angoulême het mondiale middelpunt voor iedereen die van goed en lekker eten houdt, zowel traditioneel als modern, maar altijd van Franse bodem. Voor de twintigste keer wordt dan namelijk het culinaire evenement Gastronomades georganiseerd, dat de laatste jaren meer dan honderdduizend bezoekers per keer trekt.

Gastronomades: Wedstrijden tussen bekende chefs

Zij kunnen er kennismaken met bijna tweehonderd kleine en grotere producenten en andere vaklieden, die werken met regionale producten en ambachtelijke technieken. Zo staat op het programma een wedstrijd tussen bekende chefs, die hun vakmanschap moeten bewijzen door ter plekke aan de slag te gaan met een verrassingspakket van ingrediënten. Schoolkinderen zetten hun eerste stappen in de keuken, jonge slagers en bakkers in opleiding – en andere leerlingen – nemen deel aan concoursen, er kan geproefd worden, er zijn lezingen en er is een beurs waarop ook kleine agrariërs het grote publiek kennis kunnen laten maken met hun producten.

Lekkernijen uit Poitou Charentes

Tot de bekendste regionale producten van Poitou Charentes behoren de cognac, de oesters van Marennes Oléron, de Pineau des Charentes (drank van most versterkt met cognac), licht ziltig lamsvlees (agneau de pré salé), vele soorten vis, groente, gevogelte, room, boter (zoals de beroemde uit Echiré), slakken en vele soorten geiten-, schapen- en koeienkaas.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *