Shadow

Culinaire Jacobsweg Paznaun/Ischgl: gastronomische routes op hoog niveau

Op zondag 5 juli wordt In het Oostenrijkse Paznaun-Ischgl het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Vier bekroonde internationale chef-koks, onder wie de Nederlandse sterren-kok Laurent Smallegange, creëren hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor vier verschillende Alpenhutten in het Paznauntal.

Culinaire Jakobsweg 2013
Sterren-koks Culinaire Jakobsweg 2013 met Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk en met Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube, Hotel Trofana Royal in Ischgl ©TVB Paznaun – Ischgl

Dit bijzondere concept laat wandelaars, bikers en culinaire fans de hele zomer genieten van sterwaardige gerechten. Regionale producten, traditionele recepten in een nieuw jasje, sportieve activiteiten en culinaire hoogstandjes vormen de ingrediënten voor deze speciale gastronomische routes voor lekkerbekken.

Laurent Smallegange, sterren-kok en eigenaar van restaurant Spetters in Breskens, is uitgenodigd om voor deze zomer een verfijnd gerecht te creëren en te bereiden tijdens het startschot van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ op 5 juli. Onze Nederlandse chef zwaait het openingsweekend de scepter in de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür.

De overige chef-kok collega’s bereiden gerechten voor de overige drie berghutten. In de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl genieten gasten van het gerecht van de Franse sterren-kok Marc Veyrat (La Maison des Bois, Manigod). Wie de Niederelbe hütte (2.300 m) bij Kappl bezoekt, krijgt een idee hoe de Duitse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Jörg Sackmann (Gourmetrestaurant Schlossberg, Baiersbronn) is hier de gast-chef. In de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür serveert de Engelse Matthew Tomkinson (The Montagu Arms, Hampshire) zijn creatie.

Kulinarische Jakobsweg: Routes voor actieve foodies

Tijdens de kick-off op zondag 5 juli presenteren de vier internationale Michelin-sterrenkoks, onder leiding van ‘Chef van de Eeuw’ Eckart Witzigmann hun topgerecht dat zij exclusief voor hun ‘eigen’ berghut creëren. Ook na vertrek van de sterren-chefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tot het einde van de zomer de gelegenheid om de bergnatuur langs de gastronomische routes te verkennen en de gerechten te proeven.

Bekijk de beelden van de Culinaire Jakobsweg 2014. Bekijk ook hotels in het Paznauntal, maar lees voor je boekt de beoordelingen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!