Shadow

Hoe zien onze kabinetsleden er in badkleding uit?

Met de zomervakantie voor de deur vroeg stedentrip- en zonvakantiespecialist Bebsy haar bezoekers welke leden van het kabinet zij graag wel eens in zwembroek of bikini wilden zien. En dat leverde een verrassende winnaar op.

© foto: Cameron Stow/Unsplash
© foto: Cameron Stow/Unsplash

Het lijkt erop dat het coronavirus ons deze zomer nauwelijks in de weg gaat zitten. Bijna overal zijn de grenzen weer open en zijn de maatregelen zo goed als verdwenen. Veel Nederlanders hebben al plannen gemaakt of zijn nog druk aan het bedenken waar de vakantie dit jaar wordt gevierd. Dat geldt vast ook voor onze kabinetsleden. Die hebben ook een fijne vakantie verdiend. Mogelijk kiezen zij voor een strandvakantie of een paar weken niets doen aan de rand van een zwembad. Stedentripspecialist Bebsy wilde graag weten van welke van de leden we het meest benieuwd zijn hoe die er in bikini of zwembroek uit zouden zien.

Regerende bikinibabes en zwembroekstuds

Bovenaan de algemene lijst staat Hugo de Jonge met ruim 10% van de stemmen. De huidige minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening valt doorgaans op met zijn opvallende schoenen en schuwde ook een glamourshoot in de Linda niet. Maar 10 procent van de Bebsy-bezoekers wil dus ook wel eens weten hoe hij er in zijn zwembroek uit ziet.

Niet ver daarachter staat onze vrijgezelle premier, Mark Rutte, met net geen 10%. Op de derde plaats is geëindigd Minister van Financiën Sigrid Kaag. Zij kreeg iets meer dan 4% van de algemene stemmen.

Meer Hugo

Bij de vrouwen is de top drie deels gelijk maar krijgt Hugo de Jonge ruim 14% van de stemmen en Mark Rutte een kleine 12%. Rob Jetten staat op drie bij de dames met iets minder dan 5%. Ernst Kuipers en Wopke Hoekstra staan op plek 4 respectievelijk 5.

Wanneer we kijken naar de top drie bij de mannen zien we een ander beeld. Met een ruime 13% zijn de mannen benieuwd naar de strandoutfit van Justitie-minister Dilan Yesilgöz. Sigrid Kaag scoort met bijna 10% ook goed. Carola Schouten, minister voor armoedebeleid, krijgt 6% van de stemmen waarmee ze op de derde plaats eindigt. Defensie-minister Kajsa Ollongren (5,4%) en Mark Rutte (4,7%) eindigen op 4 en 5.

Aan het online onderzoek van Bebsy deden ruim 700 respondenten van 18 jaar en ouder mee.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.