Shadow

Culinaire topprestaties in het Paznauntal

Op 10 juli 2021 wordt in het Oostenrijkse Paznauntal het startschot gegeven voor de nieuwste editie van de Culinaire Jakobsweg. Wandelen in de ongerepte natuur om daarna in een hooggelegen berghut te genieten van lokale gerechten gecreëerd door een topchef. Een van hen is Martin Sieberer, de chef van de Paznauner Stube en de Heimatbühne in het 5* Superior Gourme en Relax hotel Trofana Royal en winnaar van maar liefst 7 koksmutsen in de Gault & Millau.

De Culinaire Jakobsweg is een bijzonder concept waarin bergwandelen en gastronomie hand in hand gaan. Eerst maak je een bergwandeling naar zes van de hooggelegen berghutten. Daar staan lokale en regionale topchefs voor je klaar en kun je de verschillende culinaire creaties van de chefs te proeven. Dit jaar gaan lokale sterrenchefs de uitdaging aan om in de berghutten van Paznaun met regionale producten een heerlijk gerecht te creëren die gedurende de hele zomer in de hut op de menukaart staat.

De kookkunsten van de chef onder de chefs

Chef Martn Sieberer van het 5 sterren superior Gorumet & Relax Hotel Trofana Royal in Ischgl. © Trofana Royal Gorumet & Relax Hotel

De ‘chef van de chefs’ als we hem zo mogen noemen op grond van zijn topscore van 18 punten in de Gault & Millau-gids, is Martin Sieberer. In het dagelijks leven is hij chef in het 5 sterren superior Gourmet- en Relax hotel Trofana Royal in hartje Ischgl. Het is het enige 5-sterren Superior-hotel in Oostenrijk met 7 Gault-Millau-koksmutsen voor twee restaurants. Beide restaurants zijn overigens ook open voor niet-hotelgasten. Reserveren is uiteraard aan te bevelen, ook buiten coronatijd, want de belangstelling voor de culinaire prestaties die hier neergezet worden, is groot.

Drie koksmutsen verdiende Sieberer, de hoogst gedecoreerde chef van Tirol, voor zijn prestaties in de Heimatbühne in Trofana Royal. Dit restaurant is hem zeer dierbaar. Hij weet er de tradiotionele kookkunst te combineren met streekgerechten als forel uit de Diasbach, de Paznauner Highländer, het ‘Schafl’ en lokaal wild uit het Fimbatal. Oma’s keuken, maar dan in ‘Haute Cuisine’. De Heimatstube is zomer en winter geopend. De Paznaunerstube, waar Sieberer en zijn team 4 Gault & Millau koksmutsen verdienden, is alleen in de winter geopend.

Bij dergelijke toprestaurants hoort natuurlijk ook een eersteklas selectie wijnen. Daarvan liggen er zo’n 25.000 in alle rust op smaak te komen in de Vinotek. Hier verzorgen Sieberer en sommelier Christian Zögernitz, samen met de hoteleigenaren Hans en Alexander von der Thannen proeverijen en diners.

Yoga Retreat Week

Ontspannen in de Royal Garden in het 5* superior hotel Trofana Royal © Trofana Royal
Ontspannen in de Royal Garden in het 5* superior hotel Trofana Royal © Trofana Royal

De hoge kwaliteit die in de keuken en wijnkelder wordt geboden, is ook op elk ander gebied in het 5* superior-hotel terug te vinden. Natuurlijk zijn ale suites van hoogstaand niveau en ook de wellness ademt een serene rust, ruimte en kwaliteit uit. In de 2500 vierkante meter grote wellness-oase komen lichaam en geest weer helemaal in balans in de diverse sauna’s en stoombaden of tijdens een schoonheidsbehandeling. Wie totale ontspanning zoekt, kan meedoen aan de Yoga Retreat-week van 1 tot 6 augustus 2021. Bekijk deze en andere speciale package-deals van het Trofana Royal.

Persoonlijke trainers en mental coaches

Wandel naar de Friedrichshafener Hütte, een van de berghutten die deelneemt aan de Culinaire Jakobsweg. © Trofana Royal
wandel naar de Friedrichshafener Hütte, een van de berghutten die deelneemt aan de Culinaire Jakobsweg. © Trofana Royal

In het Royal Fitness Center kun je verder aan je conditie en fysieke welzijn werken. Personal trainers, fysiotherapeuten en mental coahces staan je graag terzijde met persoonlijk advies. Maar dat kan natuurlijk ook in de frisse buitenlucht en het prachtige berglandschap da zich rondom het Trofana ontvouwt. Pak een van de gondels omhoog, je mountainbike kan gewoon mee. En terwijl jij kuierend of fietsend over de alpenweiden boven Ischgl het natuurschoon in je opzuigt, kun je je alvast verheugen op weer een volgend culinair of wellness-avontuur in het Trofana Royal.

Lees ook:

Chef Sieberer deelt overigens graag zijn recepten.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief!

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.