Shadow

Camperreizen in Europa populair

Nederlandse vakantiegangers die kiezen voor een huurcamper gaan hier gemiddeld 17 dagen mee op reis. De gemiddelde leeftijd van de camperaar is 44 jaar. Ze boeken de camper ongeveer 140 dagen voor vertrek. Reisagenten boeken vroeger dan consumenten, zij boeken gemiddeld 160 dagen van tevoren.

Dat blijkt uit cijfers van een grote online camperverhuurder.

World Wide Campers camperreizen in Europa

Camperreizen in Europa in opkomst

Een opvallende conclusie is dat consumenten naast de traditionele camperbestemmingen Amerika en Australië er ook steeds vaker kiezen om met een gehuurde camper door Europa te trekken. Een mogelijke verklaring is het feit dat kampeerders ook eens een wat luxere reis willen maken. Het comfort van een huurcamper in combinatie met de vrijheid die een camperreis biedt, trekt steeds meer vakantiegangers die de tent verruilen voor een camper. Een eigen camper is duur en schept de verplichting met name binnen Europa op reis te gaan. Een camper huren is dan een goed alternatief.

Een tweede verklaring is een veelgehoorde opmerking tijdens de individuele verkoopgesprekken: klanten hebben eerder al een camperreis in Amerika en/of Australië gemaakt en dat smaakt naar meer. Opvallend is dat de reisagent Europa nog niet zozeer ‘ontdekt’ heeft. Boekingen via reisagenten zijn vooral voor de ‘verre’ bestemmingen als Noord-Amerika en Oceanië. Heb je zelf een camper? Sluit dan online de beste camperverzekering af.

Camperreizen naar Portugal

Camperhuur Amerika

Binnen Europa is Portugal de absolute nummer 1 van dit boekingsjaar. Scandinavië blijft een geliefde bestemming voor een rondreis; IJsland, Noorwegen en Zweden volgen direct na Portugal als meest geboekte Europese bestemmingen. De overige Zuid-Europese bestemmingen Spanje, Italië, Frankrijk en Griekenland komen na Scandinavië weer aan bod.

Camperen in Nieuw-Zeeland: bestemming met uitschieters

De bestemming Nieuw-Zeeland blijkt in meerdere opzichten een uitschieter. Zo brengen mensen hier het meeste aantal dagen door, minimaal 25. Daarnaast is het met 223 dagen ook de bestemming die het langst voor vertrek geboekt wordt. Nieuw-Zeeland is met name populair onder een iets jongere doelgroep van gemiddeld 38 jaar. De klassiek populaire camper bestemmingen Noord-Amerika en Australië scoren met name hoog onder 45 tot 50 jarigen.

Vergelijk camperaanbiedingen bij AmerikaPlus en Worldwidecampers. Lees ook onze special over een camperrondreis door Utah.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *