Beleef Friesland tijdens het festivalseizoen!

Geplaatst door Redactie op 3 mei 2019 om 16:04 in de categorie Bestemmingen

Na culturele hoofdstad van Europa te zijn geweest en de derde plek bemachtigd te hebben als hidden gem in Lonely Planet’s Best of Europe, is Friesland een provincie die je zeker niet over wil slaan. Met een zonnige zomer en een spetterend festivalschema in het vooruitzicht gaat Friesland met volle kracht een nieuw jaar in met grootse belevenissen.

Friesland-Leeuwarden

Blik op Friesland©MvdW

Kijk je ogen uit tijdens het Fries Straatfestival of geniet van klassieke muziek tijdens CityProms. Wil je liever buiten de stadsgrenzen van Leeuwarden feesten? Reis dan af naar Terschelling voor een heerlijk eilandgevoel tijdens Oerol. Het ultieme festivalgevoel vind je dit jaar dus in Friesland, want ook deze zomer barst deze noordelijke provincie van de meest uiteenlopende evenementen!

Leeuwarden pakt groots uit

Waar miljoenen bezoekers in 2018 de culturele hoofdstad wisten te vinden, is Leeuwarden/Friesland ook dit jaar weer een bruisende plek om naar terug te keren. Neem het Fries Straatfestival dat de binnenstad van Leeuwarden op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei letterlijk op stelten zet.
Van 27 t/m 30 juni klinken de klassieke klanken van CityProms door de straten van de Friese hoofdstad. Dit gratis muziekfestival is een ode aan klassieke muziek, maar combineert er ook lustig op los met pop, dans en theater.
Eind juni is er het kleurrijke writers Block – Mural Art Festival, waar mural art en street art in al zijn vormen en verschijningen centraal staat. Grote en kleine muren dienen als canvas van Friese en internationale graffitikunstenaars. In totaal wordt 2018 vierkante meter aan straatkunst gecreëerd.
Welcome to the Village is van 18 t/m 21 juli het mooiste dorp van Nederland, een spetterend popfestival met een heerlijk lokaal karakter.

Belevenissen door heel Friesland

Wie denkt dat de evenementen zich laten beperken tot de stadsgrenzen heeft het mis. Ook buiten Leeuwarden is er genoeg te zien en te beleven tijdens het festivalseizoen.
Van 29 mei t/m 2 juni kun je van het krieken van de dag tot in de late uurtjes genieten van optredens door topmusici uit binnen- en buitenland tijdens het Oranjewoud Festival.
Voor iedereen die meer een strandganger dan boswandelaar is, is Oerol de perfecte bestemming. Terschelling is van 14 t/m 23 juni hét podium voor theater, dans, kunst en muziek.
Tussen 25 juli en 10 augustus presenteert het Operagezelschap Spanga in het gelijknamige Friese buurtschap een double-bill met Leoncavallo’s Pagliacci (De Clowns, 1892) en Puccini’s Il Tabarro (De Mantel, 1918). Met deze stukken viert Opera Spanga tevens het 30-jarige jubileum.

Overnachten in Friesland? Kies een bungalow van CenterParcs of Landal GreenParks.
Liever een hotel? Dan vind je de beste deals op Booking.com.

Sharing is caring!

Comments are closed.