Shadow

Drie Nederlandse steden in top 100 strandstedentrips in Europa

Strand van Alicante@GoEuro

Drie steden in Nederland staan in de top 100 stedentrips met strand in Europa. Volgens onderzoek staat Den Haag op positie 70. Ook Zandvoort en Egmond aan Zee hebben de lijst gehaald op respectievelijk de 97e en 98e plaats. Omio, het reisplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft meer dan duizend steden met stranden onderzocht. Dit onderzoek is op basis van gegevens over reisgemak, uitgaan en watersport. Daarnaast zijn watertemperatuur van de zee en de bodem van het populairste strand van de stad in overweging genomen.

Den Haag scoort goed op alle fronten. Vooral als het gaat om het aantal en verscheidenheid aan activiteiten voor watersport en uitgaan heeft deze stad veel te bieden. Tijdens de warme zomerdagen is een watertemperatuur van 17 graden in de Noordzee uiterst aangenaam om af te koelen. Kortom, Den Haag heeft een verdienstelijke 80,8 van de 100 punten behaald.

Winnaar is Alicante

Alicante is met ruim 98 van de 100 punten de absolute winnaar voor een stedentrip met strand in Europa. Deze Spaanse stad heeft zowel prachtige stranden als talloze mogelijkheden voor watersport en uitgaan. Vanaf de luchthaven duurt het slechts 24 minuten om naar het strand te reizen. Bovendien zijn er drie stranden bekroond met de Blauwe Vlag voor uitstekende kwaliteit.

Naast Alicante staan ook steden als Catania, Palma de Mallorca, Barcelona, Split, Palermo, Genoa, Alghero, Marseille en Cannes in de top 10. Voornamelijk steden in Spanje, Italië en Frankrijk staan veelvuldig in de hogere regionen van de lijst.

Westerland in Duitsland is de beste stedentrip met reisgemak. Het duurt slechts 14 minuten om van de luchthaven naar het strand te reizen. Daarnaast zijn er 9 andere steden waarbij je dit binnen 30 minuten kunt doen: Puerto del Carmen, Nice, Alicante, Bari, Catania, Senigallia, Bastia, Santa Cruz de Tenerife en Brighton. Barcelona is de ultieme favoriet voor een stedentrip met uitgaan. Deze Catalaanse stad biedt een bruisend nachtleven van strandbarretjes tot trendy nachtclubs. Andere steden in de top 5 zijn Cannes, Rimini, Ibiza en Saint-Tropez. Voor een stedentrip met watersport is de winnaar Palermo in Italië. Deze stad in Italië biedt enorm veel verschillende watersportactiviteiten van diepzeeduiken tot parasailing. De top 5 stedentrips met watersport wordt aangevuld met de steden Cannes, Palau, Split en Palma de Mallorca.
Omio is de nieuwe naam van GoEuro. Bekijk meer informatie op de website.

Infographic@GoEuro
5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *