Shadow

Zo leuk is een actieve zomer in het Paznauntal: e-biken, wandelen en heerlijk eten

Voor veel wintersportliefhebbers is Ischgl in het Paznauntal een bekende hotspot. Maar ook in de zomer heeft het Paznauntal van alles te bieden voor mensen die van een fiets- of wandelvakantie houden. Tel daarbij de talrijke sportieve evenementen op zoals het mountainbike-spektake Ischgl Ironbike en het wandelevenement de International Silvretta Ferwall March Week. En combineer dat met het uitstekende gastronomische aanbod en je snapt waarom het Paznauntal deze zomer zoveel aantrekkingskracht uitoefent op actieve levensgenieters.

De grote aantrekkingskracht van het Paznauntal

E-biken in de Silvretta Arena in het Paznauntal, de hoogst gelegen e-bike-regio van Europa © Relax Resort Trofana Royal Superior
E-biken in de Silvretta Arena in het Paznauntal, de hoogst gelegen e-bike-regio van Europa © Relax Resort Trofana Royal Superior

De bergen van het Paznauntal. Hoe vaak en in welk jaargetijde je ook komt, ze blijven trekken. De Silvretta-bergketen werkt zomer en winter als een magneet op actieve vakantiegangers die houden van luxe. In de winter zijn See, Kappl, Ischgl en Galtür, de vier dorpen in het Paznauntal, het domein van wintersporters. In de andere seizoenen doorkruisen mountainbikers en wandelaars de bergen.

Uniek mountainbike-gebied

Het mountainbikegebied van Ischgl is uniek in de Alpen. Op meer dan 1.000 kilometer aan mountainbike- en fietspaden geniet je van de natuur. De mountainbike-arena Silvretta is de hoogst gelegen e-bike regio in Europa.’s Ochtends pak je met fiets en al de gondel om je comfortabel naar boven te laten transporteren. Daar kun je helemaal los op de diverse trails. Je kunt dagtochten maken, maar ook meerdaagse tochten over de verschillende Alpenpassen. Maar je kunt er ook met een gewone e-bike op uit om op je dooie akkertje door het Paznauntal te fietsen.

Enthousiast mountainbiker

Het 5 sterren Superior Gourmet en Relax Resort Trofana Royal ligt op een prachtige locatie in de bergen in Ischgl. Talrijke wandel- en fietsroutes beginnen bij het hotel. Gastheer Alexander von der Thannen adviseert je graag over de leukste mountainbike routes. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
Het 5 sterren Superior Gourmet en Relax Resort Trofana Royal ligt op een prachtige locatie in de bergen in Ischgl. Talrijke wandel- en fietsroutes beginnen bij het hotel. Gastheer Alexander von der Thannen adviseert je graag over de leukste mountainbike routes. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

Die mountainbiketrails kun je natuurlijk op eigen houtje gaan ontdekken, maar je kunt ook gebruik maken van de diensten van een gids. En die kenners blijken soms uit onverwachte hoek te komen. Alexander von der Thannen is niet alleen gastheer van het 5 sterren superior Gourmet & Relax Resort Trofana Royal in Ischgl, hij is ook enthousiaste mountainbiker en een bekwaam adviseur. Zijn gasten kunnen de nieuwste e-bikes van BH Bikes bij hem lenen, en ook in het dorpscentrum zijn er fietsenzaken met een goed assortiment. De diverse fietsroutes beginnen meteen bij de deur van het hotel. De bikegidsen van hotel Trofana Royal 5* Superior doen niets liever dan met de gasten meetrappen en de bergen bedwingen.

Topevenement: Ischgl Ironbike

Van 3 tot 6 augustus 2022 vindt het grote mountainbikefestival ‘Ischgl Ironbike‘ plaats. Dit is een van de zwaarste mountainbike-races van Europa. Maar gedurende die vier dagen zijn er ook andere evenementen rond mountainbiken, die wat minder zwaar zijn. Er is ook een aparte mountainbikewedstrijd voor kinderen. Ook het randprogramma biedt veel activiteiten voor het hele gezin.

Wandelevenementen in het Paznauntal

 Direct achter het Trofana Royal beginnen een aantal wandelroutes. Je kunt je ook met de zomergondels omhoog laten brengen en boven de 2000 meter gaan wandelen. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
Direct achter het Trofana Royal beginnen een aantal wandelroutes. Je kunt je ook met de zomergondels omhoog laten brengen en boven de 2000 meter gaan wandelen. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

Ben je meer een wandeltype dan een fietser? Ook dan kun je in het Paznauntal alle kanten op. Eind augustus ontmoeten enthousiaste wandelaars uit de hele wereld elkaar op de Internationale Silvretta Ferwall Marsch in Galtür. Het is het hoogtepunt van de ‘International Silvretta Ferwall March Week’. Wandelaars met een goede conditie kunnen hun hart ophalen van de 42,195 km lange route waarbij 1.700 hoogtemeters worden overbrugd. Maar er zijn alternatieven: de Ferwall-tocht van 32,7 kilometers, de Silvretta-route met 19,2 kilomter over de familietocht van 13,5 km lang. Zes hulpposten bieden de mogelijkheid om de reserves weer bij te tanken.

wandel naar de Friedrichshafener Hütte, een van de berghutten die deelneemt aan de Culinaire Jakobsweg. © Trofana Royal
wandel naar de Friedrichshafener Hütte, een van de berghutten die deelneemt aan de Culinaire Jakobsweg. © Trofana Royal

Voor jonge wandelaars worden er veel leuke activiteiten programma’s georganiseerd door de Siggis Alpin Club, waaronder bij de Silvretta-familie-route bij de Zeinisjoch. In de namiddag vindt de uitreiking plaats, gevolgd door een gezellig feest in de feesttent. Maar natuurlijk kun je er in het Paznauntal in de zomer ook zelf op uittrekken, de bergen in.

Pure verwennerij in een luxe alpiene resort

Na zo’n actieve dag in de bergen is het natuurlijk wel heel fijn als je heerlijk kunt ontspannen in een luxe oase zoals het Gourmet & Relax Resort Trofana Royal. Je geniet hier van alpiene luxe met twee ‘inhouse’ sterrenrestaurants en een voortreffelijke spa. Hotel Trofana is dan ook een van de exclusiefste adressen voor een vakantie in de Alpen. Het is het enige 5-sterren-superior hotel in Oostenrijk waarvan de twee restaurants door Gault Millau werden onderscheiden met samen 7 koksmutsen.

Het luxeresort wordt bekroond door de ruim opgezette Royal SPA met privé-hideaways op een feelgood-oppervlak van 2.500 m². Laat die vermoeide spieren lekker masseren, geniet van een beautybehandeling of duik de zwembaden en de wellness in. Er is een apart gedeelte voor wellnessliefhebbers die liever hun badkleding aan houden. Of stap in de fitnessruimte op een van de apparaten om nog even lekker een paar kilometer te fietsen of te lopen, zonder daarvoor de deur uit te moeten.

Gastronomische top van Oostenrijk

De berglucht maakt hongerig en dan komt het goed uit dat het 5 sterren Superior Gourmet & Relax Resort Trofana Royal topchef Martin Sieberer in huis heeft. Sieberer is een van ’s lands meest bekroonde chefs. Restaurant Heimatbühne in hotel Trofana is een project dat hem erg nauw aan het hart ligt. Het is bekroond met drie koksmutsen van Gault & Millau, de Oostenrijkse tegenhanger van de Michelin-sterren, en is ook ’s zomers geopend. Hier komt de traditionele Oostenrijkse keuken tot leven. In de elegante “Stuben” opent het vorstelijke halfpension een wereld van culinair genieten.

Of combineer wandelen met culinair genot. In Ischgl kun je de Culinaire Jakobsweg lopen. Je loopt van berghut naar berghut. In elke hut heeft een van de sterrenchefs, onder wie Martin Sieberer, een ‘signature dish’ op de kaart gezet.

Gedurende de hele zomer en herfst heeft het Trofana Royal speciale arrangementen rond fietsen, wandelen, maar ook beauty en wellness. Bekijk aanbiedingen voor kamers en suites van het hotel.

Leuke uitjes en attracties op deze bestemming:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.