Shadow

World Travel Awards 2015: Quito weer ‘beste bestemming in Zuid-Amerika’

quito1Quito heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de World Travel Award voor ‘beste bestemming in Zuid-Amerika’ gewonnen. De hoofdstad van Ecuador ontving de award onlangs tijdens een ceremonie in het Teatro Colón in Bogotá, Colombia. De titel ‘beste bestemming’ was de belangrijkste van de avond. De award zet Quito als toeristische bestemming in de schijnwerpers en kan een stimulans vormen voor de jaarlijkse bezoekersaantallen. In 2014 reisden 700.000 toeristen naar Quito, 8,5% meer dan in 2013.

De ‘Oscar van de reisbranche’ is het resultaat van stemmen door toeristisch experts van over de hele wereld, duizenden Quiteños, Ecuadoranen en toeristen die de afgelopen vijf maanden via de website van de World Travel Awards op Quito hebben gestemd. Als ‘beste bestemming in Zuid-Amerika’ neemt Quito automatisch deel aan de verkiezing van ‘beste bestemming ter wereld’. De stad gaat de strijd aan met Ambergris Caye (Belize), Kaapstad, Dubai, Las Vegas, New York, Marrakech, Queenstown (Nieuw-Zeeland), Rio de Janeiro, Sint-Petersburg, Sydney, Londen, Yorkshire, Jamaica, Maleisië, de Malediven en de Seychellen.

Meer prijzen voor Quito in 2015:

• Gebruikers van TripAdvisor gaven Quito de ‘Travelers Choice Award’.
• Het Amerikaanse tijdschrift International Living benoemde Quito tot één van de drie bestemmingen met ‘het beste klimaat ter wereld’.
• Reisportaal Gogobot selecteerde Quito onder de 20 ‘Rising Star Destinations’ van 2015.
• Quito is volgens de het toonaangevende magazine The Economist één van de 140 steden met de hoogste kwaliteit van leven ter wereld. In Latijns-Amerika staat Quito op de 12e plaats.
Eind 2014 was Quito één van de 14 finalisten om gekozen te worden tot de nieuwe Zeven Wereldwonderen.

Met Riksja naar Quito

Over de World Travel Awards

De World Travel Awards werden in 1993 gelanceerd en zijn internationaal erkend door de toeristische sector en horeca. Nu, 22 jaar later, wordt het winnen van een World Travel Award beschouwd als een van de grootste successen die een organisatie kan behalen in het toerisme. The Wall Street Journal noemt de World Travel Awards de ‘Oscars van de reisbranche’.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!