Shadow

Ribe gekozen tot mooiste stadje van Europa

Ribe, het oudste stadje van Denemarken, is onlangs gekozen tot Europa’s Mooiste Stadje. Dat gebeurde in een internationale online verkiezing die was uitgeschreven door een hotelvergelijker en een reisblog.

© Visit Denmark
© Visit Denmark

Deelnemers konden hun stem uitbrengen op de populairste en mooiste dorpen en kleine stadjes van Europa. Het middeleeuwse Deense domstadje Ribe, met overblijfselen uit de Vikingtijd, kreeg de meeste stemmen van de 52 kandidaten. Daaronder waren ook Ronda in Spanje, Dubrovnik in Kroatië, Positano in Italië en Óbidos in Portugal. Meer dan 46.000 stemmen werden uitgebracht, waarvan het Deense stadje Ribe er ruim 5000 kreeg.

Vikingverleden

Ribe ligt aan de zuidwestkust van Jutland, bij het Deense Nationaal Park De Waddenzee, op circa 680 kilometer van Utrecht. Het goed bewaard gebleven middeleeuwse stadje heeft een markant Vikingverleden. Geliefd bij Nederlandse gezinnen zijn het vakantiepark Ribe Byferie en de grootste Vikingmarkt van Scandinavië, die jaarlijks in de meivakantie plaats vindt bij het Ribe VikingeCenter.

Sharing is caring!