Shadow

Winterzonganger wil zekerheid; Spanje en Curaçao favoriet voor winterzonvakantie

Spanje blijft de favoriete bestemming voor een winterzonvakantie, zo blijkt uit onderzoek van Zoover. In de top 5 lijst van winterzonbestemmingen is de interesse in Spanje en Curaçao met vijf procent toegenomen ten opzichte van 2014.

© Visit Benidorm
© Visit Benidorm

Egypte behoudt een tweede positie, maar daalt met zes procent. Andere dalers zijn Kaapverdië en de Dominicaanse republiek. Met een afname van acht procent behalen zij een vierde en vijfde positie op de lijst.

Minder winterzonvakanties naar Egypte

De populariteitsdaling in Egypte is met name te wijten aan de onrust in het land. Het positief reisadvies voor Kaapverdië en Dominicaanse republiek is sinds afgelopen jaar niet gewijzigd. De interesseafname kan gerelateerd zijn aan de toenemende interesse naar meer zekere en bekende bestemmingen, zoals Spanje en Curaçao. De populariteit van deze landen is te herleiden aan het klimaat, de cultuur, het aantal vluchten vanuit Nederland en de goedkopere aanbieders zoals TUI, De Jong Intra, Sunliner en Corendon.

Top 5 bestemmingen winterzon 2014 vs. 2015
1 Spanje 5%
2 Egypte -6%
3 Curaçao 5%
4 Kaapverdië -8%
5 Dominicaanse republiek -8%
Bron: Zoover, zoekgedrag 2014 vs. 2015

De zonnigste winterszonvakanties

Op een winterzonvakantie wil je natuurlijk wel genieten van de zon. Voor de meeste zonuren zit men het beste in het Egyptische Sharm El Sheikh of op Curaçao. De laatstgenoemde heeft de hoogst gemiddelde temperatuur, maar ook de grootste kans op neerslag. De minste neerslag valt in Sharm El Sheikh en Kaapverdische Praia.

Liever wintersport in plaats van winterzon? Bekijk dan wintersportvakanties in Oostenrijk en Frankrijk.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!