Shadow

Winnaars Caribbean Travel Writers Award 2015 bekend

Columbus TravelDe winnaars van de Caribbean Travel Writers Award 2015, georganiseerd door de Caribbean Tourism Organization (CTO), zijn  bekend gemaakt tijdens de succesvolle Caribbean Media Workshop in ‘Villa Uyt Den Bosch’ te Haarlem, zijn de Awards in drie categorieën uitgereikt. De Awards gingen naar: journalist Matthijs de Groot met zijn artikel over Dominica, dat verschenen is in Columbus Travel (magazines), journalist Noël van Bemmel met zijn artikel ‘Speeltuin voor zeilers’ dat verscheen in Volkskrant Magazine (dagbladen) en tot slot Greg Gerrits met het artikel ‘Tips voor Curaçao low budget’ op www.reisjunk.nl.Drie categorieën – drie winnaars
Dit jaar is de Caribbean Travel Writers Award in drie categorieën uitgereikt: online, magazines en dagbladen. Alle genomineerde artikelen zijn door een onafhankelijke jury beoordeeld op kwaliteit, informatieve inhoud, Caribisch gevoel en originaliteit.

Winnaar in de categorie: dagbladen
In de categorie dagbladen werd journalist Noël van Bemmel met het artikel ‘Speeltuin voor zeilers’ over de Britse Maagdeneilanden in Volkskrant Magazine hoog gewaardeerd op informatieve inhoud en Caribisch gevoel. ‘Ik wilde graag weten waarom zoveel zeilers de Britse Maagdeneilanden kiezen als winterbestemming. Ik belandde in een permanente happy hour, met deephouse muziek en painkiller cocktails. Maar met een beetje moeite, vind je ook een rustig Maagdeneiland. Waar bewoners loom naar hun koelkast wijzen, als je een biertje bestelt’, aldus van Bemmel.

Winnaar in de categorie: magazines
Journalist Matthijs de Groot scoorde in de categorie magazines hoge punten voor originaliteit. Uit de 12 inzendingen binnen deze categorie is het artikel ‘Het eiland dat op zondag werd ontdekt’ enorm informatief en aanstekelijk geschreven’, zegt de jury. Matthijs de Groot: ‘Geweldig om deze waardering te krijgen voor hoe Columbus Travel minder bekende bestemmingen als Dominica in de spotlight zet.’

Winnaar in de categorie: online
De derde Award was voor het beste online artikel van 2015. In deze categorie heeft het artikel ‘Tips voor Curaçao low budget’ gewonnen, welke gepubliceerd is op www.reisjunk.nl. De jury vond de foto’s aanlokkelijk, maar vooral het praktische karakter van dit blog aanspreken. ‘Ik zie het als een enorme eer dat we met dit artikel de Caribbean Travel Writers Award 2015 hebben gewonnen. Sinds twee jaar inspireren we met een fanatiek team dagelijks vele reizigers, maar proberen we ze vooral te voorzien van waardevolle tips waar je echt wat aan hebt op reis of tijdens de voorbereidingen. Omdat de bloggers van www.reisjunk.nl allen op reis zijn, wordt de Award nagestuurd.

Over de Caribbean Travel Writers Award:
De Caribbean Travel Writers Award is een prestigieuze Caribische onderscheiding voor Nederlandse journalisten die over de Caribbean schrijven en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het toerisme naar de Caribbean. Het is voor de negende keer dat de Caribbean Travel Writers Award in Nederland werd uitgereikt.
Artikelen met een publicatiedatum tussen oktober 2014 en september 2015 werden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit Madeleine van de Wouw, journalist en mede-eigenaar van onder andere Puuropreis.nl en Reisprofs.nl, Jan Lokhoff, Editor-in-Chief TravMedia Company, Hans Bouman freelance journalist, winnaar Caribbean Travel Writers Award in 2014 in de categorie magazines en Martijn Strijker namens CTO Chapter Holland.

Caribbean Travel Writers Award 2016
Volgend jaar wordt opnieuw de Caribbean Travel Writers Award uitgereikt. Artikelen kunnen vanaf heden ter nominatie worden ingezonden door verkeersbureaus, hoteliers en touroperators, maar ook door journalisten en redacteuren naar info@caribbean4u.nl o.v.v. naam auteur, datum en medium waar in het artikel is gepubliceerd.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!